Pazin: Humanitarnim koncertom prikupljeno gotovo 30 tisuća kuna

Pazin nema mora, ali ima dušu!“, rela je Mirjana Monas, predsjednica pazinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske otvarajući humanitarni koncert „Mislimo na vas 2“ koji je održan proteklog petka u pazinskom Spomen domu s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju ultrazvučnog aparata za Istarske domove zdravlja – Ispostavu Pazin. Da pazinci imaju i srce i dušu potvrdila je i prepuna dvorana Spomen doma u kojoj se tražilo mjesto više. 

Dr. Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja izrazio je oduševljenje organizacijom ove humanitarne manifestacije i dodao kako rijetko koja sredina u Istri može okupiti toliko sjajnih glazbenika, amatera i profesionalaca, kao što su to učinili pazinski umirovljenici.

Gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić istaknuo je vrlo dobru suradnju s pazinskom ispostavom IDZ te naglasio kako Grad kontinuirano brine o svim svojim sugrađanima, kako onim najmlađim, tako i onim starijim i bolesnim. Grad Pazin je u ovogodišnjem proračunu planirao nešto više od 94.000,00 kuna za pazinsku ispostavu IDZ od čega je za ultrazvučni aparat namijenjeno 38.000,00 kuna, a financijsku podršku IDZ, Ispostavi Pazin pružati će i narednih godina.

Brojnu, dobro raspoloženu publiku na gotovo dvaipolsatnom koncertu zabavljali su mnogi, djeca, učenici, gimnazijalci, plesači, zborovi i solisti. 

Pred kraj koncerta velikim pljeskom odobravanja dočekani su dosadašnji rezultati humanitarne akcije „Mislimo na vas 2“ koje je u ime organizatora pročitala Mirjana Monas. Za koncert je prodano ukupno 675 ulaznica čime je prikupljeno čak 27.000,00 kuna te 2.663,00 kune donacija građana.

Za ovu je akciju otvoren i posebni humanitarni račun na koji je dosad uplaćeno preko 34.000,00 kuna donacija koje su uplatili brojni građani i privredni subjekti Pazinštine i Istre, kao i Istrijani iz Kanade i Švedske te turisti, prijatelji iz Norveške. Najavljena je i donacija g-đe Dušice Hoban, podrijetlom s Pazinštine, nastanjene u Londonu, koja će uplatiti 25% vrijednosti ultrazvučnog aparata čija je cijena prema riječima dr. Ivančića oko 400.000,00 kuna.

Humanitarna akcija nastavlja se 1. ožujka izvedbom predstave „Jama“ Kazališne družine „Rastrepuh“, a uplate donacija moguće su sve do 2. ožujka 2019. godine na žiro račun IBAN HR4323400093510890302, otvoren kod Privredne banke Zagreb d.d. (Grad Pazin)