Dunavski festival u Ulmu

Penava u Ulmu razgovarao o suradnji oko razvoja poduzetničkih inkubatora

Delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom sudjelovala je na 10. međunarodnom Dunavskom festivalu koji se održava od 01. – 10. srpnja 2016. godine. Ovom prilikom održan je i prijem kod gradonačelnika Grada Ulma, Güntera Czischa, gdje se razgovaralo o unaprjeđenju suradnje između Grada Vukovara i Grada Ulma koja datira još od prvog Dunavskog festivala održanog 1998. godine. U pratnji delegacije bili su i generalni konzul Konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu Slavko Novokmet i vice-konzul Ivan Sablić.
U okviru nastupa na Festivalu Grad Vukovar i Turistička zajednica Grada Vukovara predstavili su se u tematskom šatoru „Turizam i priroda“, gdje je uz niz informativnih materijala po prvi put prezentirana i nova promidžbena brošura grada Vukovara te eno-gastronomska ponuda karakteristična za vukovarsko područje. Dunavski festival u Ulmu posjeti preko 300.000 posjetitelja koji imaju priliku upoznati se s turističkom ponudom grada Vukovara i ostalih podunavskih gradova te kušati njihove razne delicije. Prezentacija Grada Vukovara bila je medijski dobro popraćena što je dodatno doprinijelo promociji Vukovara kao podunavske turističke destinacije.

Uz prezentaciju na Festivalu, predstavnici Grada Vukovara zajedno s delegacijom Vukovarsko-srijemske županije sudjelovali su u bogatom programu u organizaciji grada Ulma. Tako je upriličena posjeta Tehnološkoj tvornici Ulm (TFU) koja kao zajednička institucija dva grada, Ulma i Neu-Ulma, pruža podršku poduzetnicima početnicima (start up-ovima) i poduzetničkim inicijativama. Vođeni su razgovori o mogućoj suradnji i prijenosu znanja i iskustava vezano za model rada poduzetničkih inkubatora i pružanja usluga poduzetnicima. Upriličen je obilazak i predstavljanje tvrtke Seifert Logistics koja je najveća logistička tvrtka u Ulmu te je održan sastanak u Odjelu za urbanizam, promociju i podršku poslovanju i gospodarstvu Grada Ulma/Neu-Ulma gdje je održana prezentacija o strategiji grada na temu poslovne promocije. Osim toga, upriličen je i radni sastanak s vijećnicima Gradskog vijeća Ulma i Ronjom Schmitt, članicom njemačkog saveznog Parlamenta ispred Grada Ulma te posjet Centralnom muzeju Podunavskih Švaba.
Povodom ove jubilarne 10. obljetnice Dunavskog festivala, Grad Ulm organizirao je svečanost na kojoj je gradonačelnik Ivan Penava, kao jedini predstavnik iz Republike Hrvatske, govorio o dosadašnjoj i budućoj suradnji ova dva grada, o izazovima s kojima se danas suočava Europska unija iz perspektive Republike Hrvatske kao mlade članice EU, te o sadašnjem suživotu u Gradu Vukovaru. (Grad Vukovar)