Petrinja dobiva novo dječje igralište vrijedno preko 380 tisuća kuna

U Maloj vijećnici Gradske uprave u sklopu provedbe projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ prošlog je tjedna potpisan Ugovor za građenje dječjeg igrališta Slatina u ulici Pukovnika Predraga Matanovića BB u ukupnom iznosu od 381.868,75 kuna. 

Ugovor su potpisali Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i Vjekoslav Kovačević, direktor tvrtke Kova d.o.o.

-Ova je infrastruktura izuzetno važna za našu djecu, za našu budućnost i mislim da Pilot projekt pet gradova odnosno Intervencijski plan ide lagao, ali sigurno prema onim počecima zadanih poslova i zadataka koje moramo realizirati kao Grad. Znamo da su svi projekti iz Europske unije koje mi povlačimo izuzetno zahtjevni i da u tom djelu moramo profesionalno odraditi, a što se tiče posla, siguran sam zbog dosadašnje suradnje s gospodinom Kovačićem da će odraditi svoj posao profesionalno, a na kraju to očekujemo i od nadzora i svih onih koji su u projektu da se to odradi i da to bude na vrijeme. Moram upozoriti da ono što je za nas najgore je kada nešto nije na vrijem onda imamo korekciju u projektu, a te korekcije nisu male, one su uvijek od 5 do 25%. Na to moramo voditi računa jer gledajući na radnu snagu i tešku situaciju u građevinarstvu i ono što nama nedostaje, a to su izvođači koji su opremljeni za određeni posao i koji preuzimaju odgovornost. Tražimo da budemo u ovom projektu ozbiljni, mi smo Grad- prijatelj djece i kada je u pitanju igralište i to je još jedna točka na i u kojoj dajemo poruku da su djeca u svakom projektu na prvom mjestu - zaključio je gradonačelnik.

Vjekoslav Kovačević, direktor tvrtke Kova d.o.o. istaknuo je kako se ne očekuju nikakve poteškoće niti problemi da se rokovi ne ispune u cijelosti.

-Potpisom današnjeg Ugovora možemo dati radni nalog kako bi mogli početi s pripremom i organizacijom. Dostavit ćemo hodogram slijedeći tjedan, te se nadam da će sve biti u roku kvalitetno napravljeno i na zadovoljstvo djece, gradonačelnika i grada Petrinje - poručio je.(Grad Petrinja)