Petrinja: Gradonačelniku Dumboviću uručeno IPA odličje

Zlatno IPA odličje za doprinos u radu Regionalnog kluba i prezentacije IPA-e na nacionalnom i međunarodnom polju uručio je danas Igor Oriović, član Nadzornog odbora IPA–e (International Police Association), Darinku Dumboviću, gradonačelniku Grada Petrinje.

Zlatno IPA odličje za doprinos u radu Regionalnog kluba i prezentacije IPA-e na nacionalnom i međunarodnom polju uručio je danas Igor Oriović, član Nadzornog odbora IPA–e (International Police Association), Darinku Dumboviću, gradonačelniku Grada Petrinje, kao bivšem pričuvnom djelatniku policije na prijedlog Regionalnog kluba IPA Sisačko – moslavačke županije. Gradonačelnik se ovom prigodom zahvalio na uručenom odličju. Inače, IPA Hrvatska Sekcija utemeljena je 2001.godine u Malinskoj na otoku Krku, a 2003. primljena je u punopravno članstvo International Police Association u Norveškoj kao 63. članica.

Danas IPA Hrvatska Sekcija djeluje na domaćoj i internacionalnoj razini putem svojih 20 IPA klubova, osnovanih u svim županijama Republike Hrvatske i na nacionalnoj razini putem Upravnog odjela IPA Sekcije koji koordinira rad svojih klubova i predstavlja sekciju na domaćoj i internacionalnoj razini. Članstvo IPA Hrvatske Sekcije je iz redova aktivnih i umirovljenih pripadnika MUP-a, pričuvnog sastava policije i počasnog članstva odnosno građana koji podupiru i doprinose aktivnostima IPA Hrvatske Sekcije u koju je upisano 14 771 članova, a aktivnih u 2017. godini ih je 7 564.

(petrinja.hr)