Petrinja: Uručene besplatne dioptrijske naočale potrebitim građanima

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, u srijedu je u Maloj vijećnici Grada Petrinje zajedno sa svojom zamjenicom, Viktorijom Kaleb i prodekanicom za kvalitetu izv. prof. dr. sc. Sanjom Kalamburom, Veleučilišta Velika Gorica uručio prvih 10 dioptrijskih naočala potrebitim građanima s područja grada Petrinjekoji su u sklopu humanitarne akcije „100 dioptrijskih naočala za socijalno ugrožene“ krajem studenog prošle godine dobili priliku za besplatan pregled vida na Veleučilištu u Velikoj Gorici. 

Voditelj projekta je Veleučilište u Velikoj Gorici, vodi ga profesorica Sanja Kalambura, prodekanica Veleučilišta. U ovoj velikoj akciji sudjeluju još L’Occitane Hrvatska koji donira sredstva za kupnju dioptrijskih okvira, Essilor d.o.o. koji donira leće za okvire i Tehnička škola Ruđer Bošković čiji učenici ugrađuju leće u okvire. 

„Danas sam kao gradonačelnik sa svojom zamjenicom sretan i možemo reći da početak ove godine sa darivanjem i sa svima onima kojima je potrebito je izuzetno važno. Hvala vam na ovim akcijama, hvala vam što ste draga prijateljica grada Petrinje. Naša vrata su vam uvijek otvorena za dobra djela. Nadam se da sve ovo što ćemo danas podijeliti, okvire i naočale, da će pomoći ljudima kojima stvarno treba, to je ono što je nadogradnja života ali i osjećaja elementarno za prostor, a to je prostor u kojem mi zajedno jesmo, to je grad Petrinja i područja u gradu koja ponekad zaostaju u razvoju, međutim zaostaju ponekad i sa određenim standardima kada su to neki standardi kada je u pitanju zdravlje, lijek, pomoć, pomagala bilo koja, ona su uvijek dobrodošla, zato vas cijenim, poštujem“, poručio je gradonačelnik Dumbović.

„Veleučilište Velika Gorica je 2017. godine odrađivalo sličnu akciju ali smo željeli to proširiti na šire terene. Odmah sam reagirala da grad Petrinja, Glina, Topusko i Gvozd koji su na ovim područjima uđu u kategoriju svih onih koji su u potrebi. Mislim da je danas imati naočale svakako jedna od osnovnih stvari ali i osnovnih životnih pomagala. No, nije jednostavno organizirati i pregled i moram reći da je tu Grad Petrinja odmah prihvatio našu ponudu iako je i Grad ovdje sudjelovao i organizirao prijevoz i organizirao sve da vi dođete do grada Velike Gorice i Veleučilišta na preglede, s te strane vama puno hvala što ste sudjelovali na taj način u ovoj akciji. Ovo je tek prva runda ljudi od 29 koliko ih je došlo na pregled. Odaziv na ovu akciju bio je jako dobar i mi ćemo tu akciju nastaviti i dalje i tu računamo opet na Grad Petrinju“, zaključila je profesorica Kalambura. (Grad Petrinja)