Petrinja: Završena obnova vrtića 'Slap' vrijedna 2,4 milijuna kuna

Prošlog je tjedna završena energetska obnova dječjeg vrtića 'Slap', vrijedna 2,4 milijuna kuna, a vrtić je obišao i gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojim suradnicima.

-Drago mi je da u ovom gradu postoje neki dobri, mladi i iskusni ljudi koji su dali sve od sebe da vidimo što znači imati grad energetski obnovljen, što i dokazuje zašto smo mi među prvim gradovima u Hrvatskoj po povlačenju iz europskih fondova. Znamo da je društvo sklono zaboravu i zato ih treba posjetiti da smo upravo kroz energetsku obnovu kada su u pitanju naši vrtići povukli jako puno novaca, ne samo kroz energetsku obnovu nego i kroz Intervencijski plan – rekao je gradonačelnik Dumbović.

Tako se u vrtiću 'Slap' izmjenila vanjska stolarija te instalacije, a uredio se i parkirni prostor.

-Preko ljetnih mjeseci radili su se i unutrašnji radovi objekta koju sada nismo imali priliku vidjeti jer je dnevni odmor djece. Radovi koje smo radili unutra u vrijednosti zajedno s još jednim manjim objektom Sajmište iznose oko 700 tisuća kuna. Prije svega imali smo rekonstrukciju kuhinje, rekonstrukcije sanitarnog čvora za odrasle i imali smo izmjenu svih podnih podloga u sobama dnevnog boravka kao i krečenje. Na sajmištu imamo dvije odgojne skupine, tamo smo imali rekonstrukciju sanitarnog čvora za djecu i imali smo izmjenu u sobama dnevnog odmora. Ovdje u ovome objektu ostalo nam je promijeniti unutarnju stolariju i rekonstrukcija sanitarnog dječjeg čvora, međutim to je zahvat koji jednostavno zahtjeva da ovaj prostor bude oslobođen od djece i onda u dogovoru sa Gradom odlučeno je da bi se to moglo izvoditi slijedeće godine. Moram također to istaknuti da su ovi radovi započeli još prošle godine izgradnjom dječjeg igrališta, tako da će cijelu cjelinu dobiti slijedeće godine. Zahvaljujem se Gradu Petrinji i gradonačelniku Darinku Dumboviću koji su prepoznali našu problematiku koji su uvidjeli problem naših objekata i dalo se u proteklih pet godina veliki doprinos da svi naši objekti podignu se na višu razinu - zaključila je ravnateljica vrtića Nataša Vidović. (gradonačelnik.hr/J.L.)