Petrinja: Završeni radovi na vidikovcu na Hrastovačkoj gori

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović i vlasnik Uslužnog obrta Petreković Krešimir Majcen jučer su potpisali zapisnik o primopredaji izvedenih radova vidikovca na Hrastovačkoj gori.

Nakon uspješno obavljenog tehničkog pregleda izgrađenog vidikovca, slijedi otvorenje građevine za posjetitelje koje će se službeno održati ove subote. Projekt je završen u ugovorenom roku, stoga su gradonačelnik Darinko Dumbović i projektni tim pozvali građane da posjete vidikovac na Hrastovačkoj gori u neposrednoj blizini Planinarskog doma „Matija Filjak“.

Projekt „Izgradnja vidikovca Hrastovačkoj gori“ prvi je završeni projekt, ukupno vrijedan preko milijun kuna, iz Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, koji provode Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova  i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava. Program je financiran iz dvaju fondova: Europskog fonda za regionalni razvoj  i Europskog socijalnog fonda, tj. iz dvaju operativnih programa: Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” i Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“. (Grad Petrinja)