Pilot projekt: Makarska će financirati rad sportskih trenera za djecu

Gradonačelnik Makarske Tonći Bilić donio je Odluku o financiranju stručnog kadra – trenera u 2017. godini (pilot –projekt). Odluka je donesena na temelju prijedloga Zajednice sportskih udruga Makarske koji je na traženje Grada stručnim službama dostavljen prošle godine. Sukladno prijedlogu Zajednice sportskih udruga Grad Makarska je u Proračunu za 2017. predvidio 450 tisuća kuna za financiranje trenera mlađeg uzrasta. Odlukom gradonačelnika utvrđuje se financiranje stručnog kadra – trenera u 2017. godini za potrebe rada s uzrastima do osamnaest godina zaključno s juniorskim kategorijama u olimpijskim sportovima i to sljedećim: košarka, vaterpolo, rukomet, odbojka, ragbi, atletika, veslanje, jedriličarstvo, nogomet i judo.

Podsjetimo, Grad Makarska je od Zajednice sportskih udruga zatražio dostavu prijedloga i mišljenja o tome u kojem bi sportskim klubovima trebalo angažirati stručni kadar za rad s mladima, odnosno koliko trenera bi trebalo angažirati te koliko bi trebale iznositi njihove bruto plaće.

Na osnovi zahtjeva Grada Zajednica sportskih udruga dostavila je Prijedlog za financiranje rada trenera u olimpijskim sportovima koji bi se trebali angažirati u radu s djecom, te svoj prijedlog financijskog plana za realizaciju ovog pilot- projekta.

Za provedbu navedenog pilot- projekta zadužena je Zajednica sportskih udruga Makarske čiji je sljedeći korak izrada Pravilnika o uvjetima i kriterijima za financiranje rada stručnog kadra- trenera. (Grad Makarska)