Pleternica: 180.000 kuna za pomoć mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja

Grad Pleternica objavio je javni poziv za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji. Ovim pozivom i mjerama namjerava se pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike. Cilj projekta je privući i naseliti mlade obitelji iz drugih krajeva u Pleternicu te zaustaviti ili barem ublažiti tendenciju iseljavanja. Prijave se primaju do 31. kolovoza ili do iskorištenja sredstava.

U ovogodišnjem proračunu za tu mjeru je osigurano 180.000 kuna, kaže nam gradonačelnica Antonija Jozić, što je dvostruko više nego lani, kada je mjera i prvi puta uvedena i kada se s njom pomoglo šest obitelji. Nada se da će ova sredstva biti uskoro iskorištena, a trebalo bi se pomoći 12 obiteljima.

Kao i lani, mlade obitelji imaju mogućnost dobiti potporu do maksimalno 15.000 kuna za kupnju nekretnine, zemljišta ili mateijrala, odnosno za radove i  uređenje stambenog prostora. Na natječaj se mogu prijaviti mlade obitelji, jednoroditeljske obitelji i samohrani roditelji s djecom, pod uvjetom da u trenutku raspisivanja javnog poziva barem jedan od roditelja nije navršio 40 godina. (Grad Pleternica, L.K.)