Pleternica: Poljoprivrednici dobili svoju savjetodavnu službu

U četvrtak je u Pleternici otvoren Ured savjetodavne službe za poljoprivrednike. Ured je smješten u Pleterničkom inkubatoru u industrijskoj zoni, bit će otvoren svaki dana poljoprivrednici će u njemu moći dobiti sve potrebne savjete koji su im potrebni za rad i daljnji razvoj.

Gradonačelnica Antonija Jozić posebno je zahvalila ravnatelju Savjetodavne službe Zdravku Tušeku na prepoznavanju potreba pleterničkih poljoprivrednika i ekspresnom rješavanju zahtjeva gradske uprave za otvaranjem ureda koje je, kaže, trajalo svega par dana.

'Pleternica ima više od 850 registriranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, njih 250 ima i zaposlene tako da su naši poljoprivrednici sigurno veliki potencijal za naš grad. Otvaranjem ureda u Pleternici željeli smo im još više približiti uslugu koju oni pružaju i smanjiti troškove vezane za odlaske u urede u Kaptolu ili Požegi. Kao što je poznato Pleternica ima veliko gravitacijsko područje i sigurna sam da će usluge ureda koristiti i brojni OPG-i susjednih općina. Savjetodavnoj službi smo ponudili ured u inkubatoru i iz razloga jer je tamo smješten i naš Poduzetnički centar koji svoje usluge pruža istim tim poljoprivrednicima i vjerujem da ćemo u budućnosti svjedočiti izuzetnoj suradnji između Savjetodavne službe, naših poljoprivrednika i Poduzetničkog centra', kaže gradonačelnica. (gradonačelnik.hr)