Pleternica: Proširenje vrtića pri kraju, otvorit će se mjesto za još sto djece

U Pleternici je 2014. godine izgrađen vrtić, no kapacitet mu je već 2017. godine bio popunjen, pa se krenulo s projektom dogradnje. Iako je završetak radova predviđen do početka sljedeće godine, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić nada se da bi to moglo biti i prije, moguće već u listopadu, s obzirom na to da radovi jako dobro napreduju.

Kaže da razlog manjka kapaciteta u vrtiću nije veći broj rođene djece, nego zato što su i bake i djedovi zaposleni, ali i da roditelji vole ostavljat djecu u vrtiću koji nudi velik broj sadražaja. Primjerice, kaže, u ponudi je učenje stranih jezika, sportske aktivnosti, program zdrave prehrane itd.

Vrtić je prvotno izgrađen za 150 djece, a nakon dogradnje moći će primiti još 100 mališana. Trenutačno  je na čekanju 80 do 90 djece. Novih 100 mališana bit će razvrstana u pet novih skupina. Sada u vrtiću ima sedam skupina.

Vrijednost projekta dogradnje vrtića je 9,2 milijuna kuna. Od toga je 7,5 milijuna osigurano kroz program ruralnog razvoja, a 1,5 milijuna od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. (L.K.)