Ploče: Cijena korištenja javnih površina ugostiteljima smanjena za 45 posto

Gradski vijećnici grada Ploče jednoglasno su donijeli odluku o smanjenju cijene korištenja javnih gradskih površina za čak 45 posto, poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević na svojoj facebook stranici.

Iz Grada objašnjavaju da se radi o drastičnom smanjenju cijena po jednom metru kvadratnom za ostakljene ugostiteljske terase koje se koriste u cjelogodišnjem periodu. U skladu s novom odlukom javne površine koje se dodjeljuju ugostiteljima podijeljene su u 3 zone.

U prvoj zoni u kojoj se i nalazi većina terasa, nova cijena javnih površina iznosi 40,00 kuna dok je do sada iznosila 70,00 kuna. U drugoj zoni ugostitelji će sada plaćati 30,00 kuna po m2 za razliku od dosadašnjih 50 te će u trećoj zoni plaćati 20,00 kuna mjesečno, a do sada je taj iznos bio 30,00 kuna mjesečno.

"Navedeno smanjenje je rezultat kvalitetne komunikacije Grada s Udruženjem obrtnika, a sve u cilju olakšanja poslovanja i financijskog rasterećenja vlasnika ugostiteljskih objekata posebno u periodu izvan turističke sezone kad realno gledajući imaju dosta manji prihod od poslovanja", poručili su iz Grada.

Gradonačelnik je uvjeren kako će ova odluka značiti nove poticaje i motivaciju za ugostiteljski rad. (gradonačelnik.hr/L.U.)