Ploče dobile prvu e punionicu te prvo elektronsko komunalno vozilo

U Pločama je jučer puštena u rad prva punionica za električna prijevozna sredstva vrijedna oko 500 tisuća kuna. Iz Grada ističu kako se radi HEPovoj investiciji za čije je potrebe Grad osigurao dva parkirna mjesta u svom vlasništvu za postavljanje i održavanje punionice.

"Grad u sklopu svoje gospodarske politike društveno odgovornog poslovanja želi potpomognuti razvoj elektromobilnosti, kao prijevoznog modela koji će doprinijeti održivom razvoju regije. Slika je ovo koja daje potpuno novu dimenziju Gradu, a lokacija pored trajektnog pristaništa najbolja reklama kojom se predstavljamo domaćim i stranim gostima", poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević na svojoj facebook stranici.

Ovih je dana i Komunalna tvrtka Grada Ploče dobila svoje prvo elektronsko vozilo koje ne ispušta štetne plinove u atmosferu i vrlo je praktično za obavljanje komunalnih usluga u uskim ulicama i nepristupačnim područjima.

Vrijednost vozila je  322.500,00 kn, a Komunalno poduzeće je ostvario pravo na subnvecije u maksimalnom iznosu od 8o tisuća kuna od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. (gradonačelnik.hr/L.U.)