Ploče: Osigurani novci, gradit će se novi vrtić vrijedan gotovo 6,4 milijuna kuna

fo: Shutterstock

Gradu Ploče odobreno 5.754.167,99 kuna bespovratnih sredstava za gradnju vrtića vrijednog ukupno 6.393.519,99 kuna čime je Grad ostvario 90% potpore u sufinanciranju. Ugovor je potpisan danas u Zagrebu.

Ovim projektom Grad Ploče konačno kreće prema dugoročnom rješavanju problema nedovoljnog kapaciteta u svom Dječjem vrtiću.

Podsjetimo, Grad je ranije ovog prosinca mališanima osigurao prostor u Pastoralnom centru. Na zamolbu gradske uprave, župnik don Ante Antunović ustupio je Gradu, odnosno dječjem vrtiću, dvije prostorije od po cc 60 metara kvadratnih za dvije jasličke grupe od po 13 i 17 djece, a Grad je za uređenje prostora i nabavu potrebne opreme uložio oko 200 tisuća kuna.

Izgradnja novog dječjeg vrtića na Staševici iznimno je važna za djecu, roditelje i Grad Ploče jer će se stvoriti uvjeti i mogućnosti za jaslički i cjelodnevni program. Trenutno je u procesu i izrada dokumentacije za dogradnju matičnog dječjeg vrtića.

"Ovo je još jedna od pronatalitetnih mjera koje provodimo moj tim i ja, a sve u cilju podizanja komunalnog i životnog standarda naših građana. Sigurno se na ovome nećemo zaustaviti dok sva naša djeca ne budu imali odgovarajuće uvjete u svim pločanskim dječjim vrtićima", poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević. (gradonačelnik.hr/L.U.)