Ploče: Gradska plaža dobiva vježbalište na otvorenom, rampu za invalide i odbojkaški teren

U Gradu Ploče ovih su dana, u sklopu 835.880,00 kuna vrijednog projekta "Zajedno u zdravlju, zajedno u sportu", na gradskoj plaži postavljenje streetworkout sprave, poručio je gradonačelnik Krstičević na svojoj facebook stranici.

Uz sprave za vježbanje postavit će se rampa za lakši pristup moru osobama s invaliditetom, parking, javna rasvjeta, a najavljena je i gradnja odbojkaškog terena. Sprave su prilagođene treninzima na svježem zraku te su namijenjene za povećanje tjelesne snage, fleksibilnosti i sveukupne kondicije kroz pokrete kao što su guranje ili povlačenje samog sebe, savijanje, skakanje ili ljuljanje, koristeći samo vlastitu tjelesnu težinu.

Gradonačelnik je istaknuo kako vjeruje da će u ovom prostoru dnevno uživati velik broj građana ali i turista zahvaljujući raznovrsnoj ponudi i sadržajima te ugostiteljskom objektu.

Podsjetimo, projektom "Zajedno u zdravlju, zajedno u sportu" nastoji se potaknuti što veći broj mladih u riziku od socijalne isključenosti na bavljenje sportskom aktivnošću. U sklopu projekta, koji je krenuo krajem 2018. godine i traje dvije godine, otvaraju se tri nova radna mjesta na dvije godine, financira se sportska oprema za mlade slabog imovinskog statusa koja će postati i njihovo trajno vlasništvo. Otvaraju se i tri vježbališta na otvorenom na kojima su najavljena i gradska natjecanja sa sponzorskim nagradama. (gradonačelnik.hr/L.U.)