Ploče: Osigurano 5,3 milijuna kuna za nove programe i cjelodnevni boravak u vrtićima

Grad Ploče je na svojoj službenoj facebook stranici objavio kako je osigurano 5.310.593,50 kuna bespovratnih sredstava za projekt „Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima”.

Grad Ploče je novim odobrenim projektnim prijedlogom omogućio uvođenje posebnih programa i produljeni boravak djece u Dječjem vrtiću Ploče (uključujući i područne vrtiće u Kominu, Staševici i Rogotinu), a Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisat će se u Zadru, 15. siječnja 2019. godine.

Iznos od 5.310.593,50 kuna je stopostotni iznos potpore.

„Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima“ naziv je još jednog projekta kojemu je nositelj Grad Ploče, a koji je pozitivno ocijenjen i omogućit će unaprjeđenje usluge ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Naime, kako i sam naziv projekta govori, usluge koje donosi provedba ovog projekta trebala bi roditeljima čija su djeca korisnici Dječjeg vrtića Ploče, uključujući i područne vrtiće, pomoći boljoj usklađenosti obiteljskog i poslovnog života.

Nove usluge donose nemjerljivu korist dječjem razvoju i napretku. Sredstvima koja su odobrena za ovaj projekt provodit će se novi posebni programi te programi javnih potreba usmjereni upravo na područja dječjeg razvoja, sukladno ukazanim potrebama.

U trajanju od 30 mjeseci u redovan program vrtića će se integrirati i program za rad s darovitom djecom, program za rad s djecom s poteškoćama, lutkarski program, sportski program, glazbeni program te STEM (prirodne znanosti, informatika, inženjerstvo i matematika) program, a pozitivna ocjena ovog projekta ujedno donosi i mogućnost zapošljavanja i educiranja dodatnog osoblja i vanjskih suradnika te nabavu potrebne opreme za provedbu svih spomenutih programa.

"Nakon što su sva djeca sa liste čekanja upisana u novouređene i opremljene prostore u Pastoralnom centru te nakon potpisivanja Ugovora o dodjeli besprovatnih sredstava za izgradnju i opremanje novog dječjeg vrtića u Staševici vrijednog 6.393.159,00kn, odobreni je projekt „Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima” dokaz sustavnog rada u podizanju standarda u predškolskom odgoju i brige za naše najmlađe sugrađane",izjavio je gradonačelnik Mišo Krstičević. (Grad Ploče)