Ploče: Otvorene nove prostorije dječjeg vrtića u Pastoralnom centru

Dok čekaju odluku o projektu gradnje novog vrtića, kojeg su prijavili na natječaj Ministarstva za demografiju, Grad Ploče privremeno je riješio dugogodišnji problem nedostatnog kapaciteta u svom Dječjem vrtiću i osigurao smještaj svojim vrtićancima u Pastoralnom centru.

Na zamolbu gradske uprave, župnik don Ante Antunović ustupio je Gradu, odnosno dječjem vrtiću, dvije prostorije od po cc 60 metara kvadratnih za dvije jasličke grupe od po 13 i 17 djece, a Grad je za uređenje prostora i nabavu potrebne opreme uložio oko 200 tisuća kuna.

Gradonačelnik Mišo Krstičević zahvalio je na svom Facebook profilu don Antunoviću jer je 'prepoznao naše potrebe i nesebično pomogao da prebrodimo ovaj period dok se ne postigne konačno rješenje. A ono je gradnja novog dječjeg vrtića koji će zadovoljiti sve smještajne i sigurnosne kriterije. Grad Ploče je aplicirao na projekte resornog Ministarstva za milijunske iznose, kako bi se ovaj problem dugoročno riješio', napisao je Krstičević.

U Gradu Ploče trenutno čekaju odluku za projekt gradnje novog vrtića u Staševici, a pripremaju i dokumentaciju za dogradnju zgrade matičnog vrtića, čime bi se konačno riješio problem manjka vrtićkih kapaciteta. (gradonačelnik.hr)