Ploče: U vrtiće se uvode novi dječji programi, osigurana nova popodnevna smjena i produženi boravak

Prošlog je tjedna u pločanskom Dječjem vrtiću predstavljen projekt “Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima”, čiji je nositelj Grad Ploče, a projektni partner “Dječji vrtić Ploče”. Projektom, vrijedim 5.310.593,50 kuna, će se unaprijediti usluge ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Uz produljenje rada vrtića i uvođenje novih smjena, projektom će se u trenutne redovne vrtićke programe uvesti i novi programi poput rada s darovitom djecom, lutkarskog, sportskog, glazbenog programa, te programa dodatnog rada s djecom s teškoćama. Kako bi se omogućili novi integrirani vrtićki programi trenutno se provode edukacije i stručna usavršavanja vrtićkog osoblja.

Što se produljena radnog vremena vrtića tiče, područni Dječji vrtić Komin tako već neko vrijeme ima novo, prilagođeno popodnevno radno vrijeme od 13:00 do 19:00 sati dok centralni Dječji vrtić Ploče, koji trenutno radi do 16:00 sati, čeka odobrenje od Ministarstva za produljenje radnog vremena do 17 sati.

“Rad s darovitom djecom, program dodatnog rada s djecom s teškoćama u razvoju, niz drugih djeci prikladno osmišljenih programa, samo su dio onoga što će ovaj projekt u idućem periodu pružiti našim predškolcima. Na mladima svijet ostaje i zato sam iznimno sretan što se ulaže u njihov razvoj, a integracijom posebnih programa u rad vrtića, na neki način se njihovim potencijalima i interesima zanimanja pristupa individualno, kako bi razvijali upravo ono u čemu su najbolji”, istaknuo je gradonačelnik Krstičević.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Ploče obećala je novu kvalitetniju razinu vrtićke usluge kao i nove i zanimljive programe.

“Realizacija ovog vrijednog projekta rezultat je uspješnog rada projektnog tima Grada Ploča uz suradnju Dječjeg vrtića. Jako smo zadovoljni i sretni što će naša usluga u vrtiću sada biti na višoj razini, a malenima pružiti zanimljive programe. Ispred nas je puno posla,ali radujemo se svakom danu”, rekla je ravnateljica Bogunović. (gradonačelnik.hr/L.U.)