Ploče: Raspisan natječaj za zapošljavanje 20 žena

Grad Ploče je prošlog tjedna raspisao natječaj za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u sklopu projekta “ZAŽELI danas za bolje sutra – Grad Ploče”.

Natječajem, koji traje do 22. prosinca, se traži 20 radnica koje će se godinu dana brinuti i pomagati osobama starije životne dobi u nepovoljnom položaju.

Podsjetimo, ovog je rujna Gradu Ploče odobreno četiri milijuna kuna (4.067.667,47) za projekt 'ZAŽELI danas za bolje sutra'. Cilj projekta je omogućiti zapošljavanje i pristup tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina, odnosno nezaposlenim ženama s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem u evidenciji nezaposlenih HZZ-a, što će u konačnici rezultirati zapošljavanjem 20 žena na 24 mjeseca u svrhu potpore, podrške i pomoći u svakodnevnici za ukupno 80 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području grada Ploča. Također, žene koje budu uključene u projekt završiti će dodatne programe obrazovanja/osposobljavanja koji će se definirati u skladu sa potrebama za radnom snagom na lokalnom tržištu rada, a sve s ciljem povećanja njihove zapošljivosti i nakon završetka projekta. (gradonačelnik.hr)