Ploče: Reciklažno dvorište dobiva svoj konačan izgled

Projekt “Građenje i opremanje reciklažnog dvorišta u Pločama” koji je prijavljen u rujnu 2017. godine i čije je financiranje odobrilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, bliži se konačnoj realizaciji.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.180.985,00 kn., a budući da stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda iznosi 85%, Odlukom je odobreno sufinanciranje u iznosu od 4.381.532,40 kn iz Kohezijskog fonda za građenje i opremanje reciklažnog dvorišta u Pločama.

Od kada je projekt prijavljen u rujnu prošle godine, prema pravilima dodijele bespovratnih sredstava, morao je proći tri faze ocjenjivanja kako bi zadovoljivo uvjete i bio odabran za financiranje.

Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta od velikog je značaja za Grad Ploče jer predstavlja jednu komponentu novog sustava održivog gospodarenja otpadom, a ujedno je i zakonska obveza Grada Ploča. Izgradnjom istog omogućit će se svim građanima da bez naknade odlažu i do 30 različitih vrsta otpada iz kućanstva koje su vrijedna reciklabilna sirovina te odlaganje određenih vrsta opasnog otpada. (Grad Ploče)