Ploče: Ugovorom s Adriatic Tank Terminals-om povećane studentske stipendije

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević potpisao je Sporazum o međusobnim odnosima sa Gerritom Quintom, direktorom Adriatic Tank Terminals d.o.o, kojim se utvrđuje da će ADRIATIC TANK TERMINALS novčano nagraditi studente koji su s Gradom Pločama potpisali Ugovor o stipendiranju. Na taj način studentske stipendije povećavaju se sa sadašnjih 700 na 950 kuna.

Naime, Grad Ploče je 10. siječnja 2018. godine potpisao Ugovore o stipendiranju u akademskoj godini 2017./2018. sa studentima koji su ostvarili najviše bodova temeljem uspjeha, temeljem socijalnog statusa te s najuspješnijim studentima deficitarnih zanimanja uz iznosu od 700 kn mjesečno, a ADRIATIC TANK TERMINALS d.o.o se sporazumom obvezuje stipendiste nagraditi s dodatnih 250,00 kuna (slovima: dvjesto pedeset kuna) mjesečno, za razdoblje od listopada 2017. godine do srpnja 2018. godine.

Također je dogovoreno da će iduće akademske godine ADRIATIC TANK TERMINALS sudjelovati u stipendiranju pločanskih studenata tako što će na tri najbolja rezultata temeljem uspjeha dodati dodatnih 800,00 kn, dok će na dvije gradske stipendije ostvarene temeljem socijalnog statusa dodati po 800,00 kn. Tako da će ukupno pet stipendija iznositi 1.500,00 kn mjesečno tijekom 10 mjeseci.

Do suradnje je došlo na inicijativu direktora Adriatic Tank Terminals Gerrita Quinta, pojašnjava nam gradonačelnik Krstičević i zajhvaljuje im na ovoj gesti i na prepoznavanju važnosti pomaganja lokalnoj zajednici u kojoj djeluju. 'Ulaganje u znanje i budućnost se dugoročno uvijek višestruko vrati', poručuje Krstičević. (gradonačelnik.hr)