Počinje 12. Vukovar Film Festival - čak 60 projekcija na šest lokacija

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i direktor trgovačkog društva Discovery d.o.o. Igor Rakonić održali su konferenciju za medije na kojoj su predstavili program 12. Vukovar film festivala. Konferenciji za medije prisustvovali su i predstavnici glavnih sponzora Festivala.

12. Vukovar Film Festival održava se u razdoblju od 23. do 26. kolovoza u Vukovaru i Borovu naselju, a donosi preko 60 filmskih projekcija na šest lokacija. Festival se tradicionalno održava na više lokacija u Vukovaru (terasa Agencije za vodne putove, perivoj Dvorca Eltz, CineStar Vukovar, Vukovarska ada i Magenta 1 Vukovar Waterbus) te u kinu Borovo u Borovu naselju.

Vukovar film festival najjači je kulturni brand kojega imamo u Vukovaru te mi je iznimno drago što je dočekao svoju 12. godišnjicu. Održava se zahvaljujući tvrtki Discovery i direktoru Igoru Rakoniću te sponzorima koji nas prate svake godine, a Grad Vukovar sa svim svojim gradskim tvrtkama i ustanovama dat će svoj maksimum kako bismo još jednom bili dobri domaćini u duhu slavonske i vukovarske tradicije te sve prođe u najboljem redu," rekao je gradonačelnik Penava pozivajući ovom prigodom sve ljubitelje filmske umjetnosti željne novih naslova da se priključe Vukovar film festivalu koji prezentira najjače filmske naslove.
Gradonačelnik je s posebnim zadovoljstvom istaknuo kako su i u gospodarskom smislu tvrtke s prostora Grada Vukovara prepoznale važnost ovoga festivala te su se uključile u projekt.
„Tvrtka Pevec srebrni je sponzor, a uključili su se i Auto Will, Borovo, Vukovarsko pivo i Iločki podrumi. Krovni je sponzor naravno T-com, ali bitno je da i s lokalne razine damo svoj doprinos i pričamo našu vukovarsku priču te ju putem podunavskog prostora širim dalje, što je svakako i intencija Vukovar film festivala," zaključio je gradonačelnik Penava.

U glavnom programu bit će prikazano šest dugometražnih, osam kratkometražnih i osam dokumentarnih filmova u konkurenciji za festivalske nagrade, a festival u četvrtak, 23. kolovoza otvara hrvatski film „Za ona dobra stara vremena" redatelja Eduarda Galića čiji će veliki dio filmske ekipe, uključujući i redatelja, biti prisutan projekciji filma, ujedno i svečanom otvorenju festivala.

Direktor tvrtke Discovery d.o.o. Igor Rakonić najavio je dolazak filmova pobjednika s festivala u Cannesu. Također, objasnio je kako je do sada na festivalu prikaznao više od 900 vrhunskih filmova koje je gledalo više od 300.000 posjetitelja, došlo je više od tisuću filmaša i održano je više od 40 radionica i koncerata.

I ove godine Festival ima i bogat popratni filmski, zabavni i edukativni program, koji ove godine uključuje posebnu sekciju nazvanu „Pobjednici Cannesa 2018.", radionicu jednominutnog filma snimljenog u jednom kadru te nastupe Ante Gelo benda s Jimmyjem Stanićem (petak, 24. kolovoza) odnosno Ivanom Rushaidat (subota, 25. kolovoza). (Grad Vukovar)