Poreč: Dovršena nova osnovna škola u Žbandaju

Izgradnju i opremanje nove područne škole, u iznosu od 7,3 milijuna kuna bez PDV-a u potpunosti je financirao Grad Poreč

Osnovnoškolci iz Žbandaja u ovu će školsku godinu krenuti iz novih klupa jer je odrađenim tehničkim pregledom i ishodovanjem uporabne dozvole, izgradnja nove područne osnovne škole u Žbandaju dovršena. Preostaje još hortikulturno urediti okoliš, te u potpunosti opremiti školu koja će svoja vrata otvoriti na prvi dan nove školske godine, 4. rujna.

- Lijepa, vrlo moderna i funkcionalna područna osnovna škola u Žbandaju je dovršena i to u vrlo kratkom roku. Sjetimo se da je izgradnja krenula u veljači ove godine, a danas je pred nama zdanje od nekih 1000 kvadrata, koje se sastoji od četiri učionice za stotinjak učenika, sportske dvorane od dvjestotinjak kvadrata, medijateke, zbornice, blagovaonice, kuhinje i sanitarnih čvorova, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i napomenuo da su je uz školu izgrađeno i vanjsko igralište, kao i dodatna parkirna mjesta koja će, poput sportske dvorane, poslužiti ne samo školi, već cijelom naselju Žbandaj.

- Posebno me veseli da su napravljeni svi preduvjeti kako bi naši đaci mogli pratiti nastavu pomoću suvremenih nastavnih pomagala kao što su pametne ploče, čime će se uvjeti obrazovanja u ovom djelu Poreča drastično poboljšati.

Podsjetimo, izgradnju i opremanje nove područne škole, u iznosu od 7,3 milijuna kuna bez PDV-a u potpunosti je financirao Grad Poreč-Parenzo, a izvođač radova bio je Radnik d.d. Križevci. (Grad Poreč)