Poreč: Najljepši istarski Advent nudi besplatno klizanje za sve uzraste

Treće izdanje najljepšeg adventa u Istri otvara svoja vrata danas, 6. prosinca 2018. već od 16.30 sati, dok će se zajedničkim odbrojavanjem u 17 sati upaliti tisuće lampica postavljenih na Trgu Matije Gupca u srcu starogradske jezgre. Program se nastavlja koncertom Baredinesaura, te animacijom na ledu za najmlađe, a posebno će iznenađenje biti dolazak sv. Nikole, s kojim će se djeca moći fotografirati i reći mu svoje blagdanske želje. Program otvorenja završava se koncertom svima poznatog porečkog pjevača, Gordana Gregurovića Goga.

Advent Poreč ove godine donosi besplatno klizanje i najam opreme za sve tijekom cijelog trajanja adventa, bogatu gastronomsku ponudu, više od trideset koncerata – Psihomodo pop, Elemental, Alen Vitasović i Šajeta, Gustafi, Bijelo dugme tribute band, Night Express, Pavel..

Tu su i dječje predstave, 1400 poklona za najmlađe Porečanke i Porečane, te čak četiri dočeka Nove godine, uz glavnu zvijezdu – Zdravka Čolića na Trgu slobode. Novitet je prošireno izdanje živih jaslica – gostiju iz Sv. Lovreča, koje se od ove godine održavaju na Trgu Matije Gupca i Trgu Marafor, uz svetu obitelj, anđele, brojne zanate i životinje.

Tradicionalno će se održati manifestacije Slatko jutro subotom, u suradnji s TUŠ Antnona Štifanića i Badnje jutro 24. prosinca z besplatni bakalaj i vino za sve. Tradicionalno, Pučko otvoreno učilište ugostit će gospel koncert 19. prosinca, dok će se 30. prosinca na Trgu Matije Gupca održati lutrija Društva invalida Poreč. Po prvi put, ove godine u goste dolazi i Slatka Istra iz Vižinade, čiji će članovi svoju bogatu i kvalitetnu ponudu slastica ponuditi na Trgu Matije Gupca 22. prosinca. Istog će se dana, po prvi put, održati i Adventska utrka, za koju se prijave uskoro otvaraju, a bit će humanitarnog karaktera.

Partneri Adventa Poreč su Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi. (Grad Poreč)