Poreč: Počinje gradnja nove osnovne škole u Žbandaju

Gradonačelnik Poreča Edi Štifanić i predsjednik uprave tvrtke Radnik d.d. Križevci potpisali su ugovor za rekonstrukciju i dogradnju osnovne škole u Žbandaju, što je prvi korak ka gradnji nove školske zgrade u ovom naselju, javljaju iz Grada Poreča. Nova školska zgrada izgradit će se na mjestu sada već srušene stare školske zgrade u centru Žbandaja, a imat će površinu od oko tisuću kvadrata, (886,87 m2 neto, odnosno 967,20 m2 bruto) za stotinu učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Škola će imati četiri učionice, medijateku, kuhinju, blagovaonicu, zbornicu i sanitarne čvorove, a uz ovaj objekt sagradit će se i manja sportska dvorana površine oko 200 m2, te petnaestak parkirnih mjesta. Radovi počinju po potpisivanju ugovora, a rok za izvođenje je 150 dana. 

Ponuda križevačkog poduzeća bila je najpovoljnija od osam pristiglih, od čega pet valjanih, na javni natječaj objavljen krajem siječnja, a iznosi 7.589,929, 70 kuna bez PDV-a. Pristigle ponude vrednovale su se po dva kriterija – cijeni i roku izgradnje, pri čemu je najpovoljnija bila ona Radnika. d.d.

-Škola je namijenjena za učenike prije svega sa područja Mjesnog odbora Žbandaj, koji je jedan od naših najbrže rastućih mjesnih odbora sa puno djece. Ova škola je predviđena kao područna škola od prvog do četvrtog razreda za stotinjak učenika, a već danas ih u tu područnu školu ide osamdesetak. Zahvaljujem se svima koji su se javili na naš natječaj i radujem se da je tvrtka Radnik iz Križevaca dobila na natječaju. Oni su velika renomirana građevinska firma i sigurni smo da će napraviti svoj posao u roku i kvalitetno. Jer svi učenici koji idu u ovu školu će sa novom školskom godinom, 2017./2018., u rujnu, krenuti u novu školu u Žbandaju, kazao je gradonačelnik Štifanić.

Mirko Habijanec, predsjednik uprave Radnika d.d. istaknuo je kako su već prisutni u Istri, a trenutno najviše grade u primorskoj Hrvatskoj na privatnim i javnim investicijama. Dodao je kako im je prioritet da djeca krenu u školu Žbandaj s idućom školskom godinom i to će odgovorno i napraviti, a pri gradnji će koristiti i resurse i kooperante u Istri, što će biti njihov doprinos zajednici. (Grad Poreč)