Poreč: Započela besplatna Poduzetnička akademija za žene

Ovog je tjedna u Poduzetničkom inkubatoru Poreč u Žbandaju održana prva besplatna edukacija Poduzetničke akademije za žene pod nazivom ˝Ja (ne) mogu biti poduzetnik˝. Predavanje je održala gđa Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra iz Zagreba, a tema je privukla 15-ak polaznica.

Koje su prednosti poduzetništva? Kako i zašto se odlučiti za vlastiti posao? Koja je formula poduzetničkog uspjeha? Koje osobine posjeduje uspješan poduzetnik odnosno poduzetnica? Samo su neka od pitanja na koja su polaznice dobile odgovor. Na kraju, sve su polaznice edukacije na dar dobile slikovnicu – priručnik za djecu: “Ja sam mali poduzetnik“.

Poduzetnička je akademija, u prvom redu, namijenjena ženama s ciljem jačanja ženskog poduzetništva na području Grada Poreča-Parenzo, ali i poduzetnicima, te svima onima koji to žele postati. Ovo je prva od pet edukacija u ciklusu Poduzetničke akademije koje će se tijekom godine održati u Poreču, a sljedeća je na rasporedu već 7. svibnja 2019. Edukacije Grad Poreč-Parenzo provodi u suradnji sa Ženskim poduzetničkim centrom iz Zagreba u sklopu Projekta Grad – prijatelj ženskog poduzetništva.

Podsjetimo, edukacije će biti usmjerene na kvalitetnu organizaciju prodaje poduzetničkih proizvoda i usluga, razvoj soft vještina, postavljanju i ostvarivanju poslovnih ciljeva, boljem razumijevanju hrvatskog poreznog sustava, ali i razvijanju vještina i kompetencija koje vode prema uspješnom poduzetništvu, najavio je prošlog mjeseca gradonačelnik Peršurić. (Grad Poreč)