Porečkom Fondu za izvrsnost u sportu Valamar Riviera donirala 100 tisuća kuna

Valamar Riviera jučer je uručila vrijednu donaciju u iznosu od 100.000 kuna Sportskoj zajednici Grada Poreča za projekt „Fond izvrsnosti u sportu“. Fond za izvrsnost u sportu, osnovan je s ciljem prikupljanja novčanih sredstava namijenjenih sportašima i klubovima koji ostvaruju izvrsne rezultate, te svojim nacionalnim i internacionalnim uspjesima promoviraju Poreč.

Sportska zajednica Grada Poreča kontinuirano ulaže napore u osiguravanje što boljih infrastrukturnih uvjeta i poticanje što većeg broja građana na bavljenje sportom radi očuvanja zdravlja, smanjenja pretilosti u djece, te promociju zdravih životnih odabira. Vrhunski uspjesi profesionalnih sportaša poticaj su građanima na veću fizičku aktivnost i rekreaciju, te su dodatna promocija Poreča kao istaknute sportsko-turističke destinacije.

Donaciju je u ime Sportske zajednice Grada Poreča preuzeo gradonačelnik Loris Peršurić, te pritom istaknuo:  "Kao grad sporta, moramo voditi računa o svim aspektima sporta u našem gradu. Glavni korak, a to je infrastruktura, je učinjen. S otvorenjem škole na Finidi Porečani na raspolaganju imaju šest javnih dvorana, što je samo dodatno povećalo kvalitetu sporta. Osim toga, klubovi i sportaši veliki su ambasadori našeg grada. One najbolje, koji ime Poreča predstavljaju ne europskim i svjetskim razinama, želimo nagraditi i zato je i osnovan Fond za izvrsnost u sportu. Radi se o fondu koji će financijskim sredstvima podržavati najuspješnije sportaše i klubove Poreča, kao i one od iznimne važnosti za naš grad. Valamar je i prošle godine prepoznao važnost sporta u našem gradu i donirao sredstva Fondu za izvrsnost. Ovim im se putem zahvaljujem što nastavljaju ulagati u sport u našem gradu i ove godine sa znatnim ulozima", kazao je gradonačelnik Peršurić.

Gradonačelnik je dodao kako je u Fondu do sada prikupljeno 143 tisuće kuna, uz donaciju Valamara, sredstva su uplatili i Privredna banka Zagreb 35.000 kuna, tvrtka Grip Juričić 5.000 kuna i firma Libusoft 3.000 kuna.

Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova Valamar Riviere rekao je kako je ova donacija dio inicijativa u okviru krovnog programa društveno odgovornog poslovanja Valamara pod imenom „Volimo sport“ u sklopu kojeg intenzivno rade na promicanju i poticanju izvrsnosti u sportu. - Nadam se da ćemo ovom donacijom pomoći porečkim sportašima u njihovim daljnjim uspjesima“, izjavio je Štifanić. „Volimo sport“, jedan je od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviere kojim kompanija izravno organizira ili sponzorski podržava brojne klubove, sportske udruge i manifestacije u svim destinacijama u kojima posluje. (Grad Poreč)