Povjerenik preuzeo i V. Toplice: Nastavlja se gradnja vrtića i funkcioniranje udruga

Prvi korak je donošenje Odluke o privremenom financiranju, to je najvažnije što treba napraviti da bi sve moglo normalno funkcionirati u onim okvirima u kojima zakon to dozvoljava, kazao povjerenik Miroslav Hreljac, dosadašnji tajnik grada

Gradsko vijeće grada Varaždinskih Toplica bilo je nezadovoljno Prijedlogom proračuna za 2017. godinu, kao i s Odlukom o privremenom financiranju te je iz tog razloga smijenjena gradonačelnica Goranka Štefanić. Njeno mjesto je preuzeo povjerenik Vlade, Miroslav Hreljac, dosadašnji tajnik grada.

U srijedu ujutro održana je primopredaja vlasti na kojoj nije sudjelovala bivša gradonačelnica koja je na putu, te će povjerenik s njom razgovarati kad se vrati. No, razgovarao je sa zamjenikom gradonačelnice Nedeljkom Mihalićem. Zaključili su kako neki problemi sigurno postoje te će vidjeti što se do svibnja može napraviti. Korisnici Proračuna iz 2016. godine neće biti zakinuti. Nastavit će se gradnja dječjeg vrtića, funkcioniranje sportskih i kulturnih udruga kao i sve ono što je osigurano proračunom iz 2016. godine.

Vladinom povjereniku ovlasti su ograničene Zakonom, ja se sad moram upoznati s nekim problemima koji vjerojatno postoje. Prvi korak je donošenje Odluke o privremenom financiranju, to je najvažnije što treba napraviti da bi sve moglo normalno funkcionirati u onim okvirima u kojima zakon to dozvoljava“, kazao je Hreljac.

Podsjetimo, protiv predloženog proračuna bivše gradonačelnice Varaždinskih Toplica, Goranke Štefanić, glasala je većina vijećnika. Razlog neizglasavanja je bio proračun u iznosu od 30 milijuna kuna, a navodno je predviđao gubitak od oko 7,5 milijuna kuna. Oporba je poručila kako u Varaždinskim Toplicama ionako do sada nije bilo projekata, osim obećanja, te da će se sada stići aplicirati na europske fondove. (E.Z.)