Požega: Završna konferencija projekta "Menadžeri poslovnog razvoja"

Na današnjoj završnoj konferenciji projekta "Menadžeri poslovnog razvoja" predstavljene su provedene aktivnosti i ostvareni rezultati u okviru projekta što su ga proteklih 20 mjeseci provodili Grad Požega kao nositelj u partnerstvu s Velikom Goricom te Razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije. Opći cilj projekta bio je doprinijeti povećanju mogućnosti za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih mladih osoba na području Požeško-slavonske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije, poboljšanjem postojećih potencijala mladih dugotrajno nezaposlenih osoba te stvaranje inovativnih modela za samozapošljavanje.

- Izuzetno sam zadovoljan što je naš Odjel za europske integracije zajedno s ovim mladim ljudima uspješno priveo kraju još jedan projekt i zahvaljujem se Ines Čevapović koja je ispred Grada Požege vodilla projekt. Vjerujem je da je ovo jedan dobar pokazatelj aktivnosti koje grad ima kada su u pitanju „soft“ mjere i natječaji na koje smo se aktivno prijavljivali u protekle dvije godine. Novi natječaji su u najavi, a razvijaju se nove i ideje i mogućnosti te se nadam da ćemo biti jednako uspješni kao i do sada – rekao je na završnoj konferenciji gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović.

Tijekom projekta mladi su dobili priliku sudjelovati u preko 160 sati edukacije i treninga te razviti svoja iskustva i vještine kroz više od 600 sati praktičnog rada. Ukupna ugovorena vrijednost projekta je 240.471,48 eura, od čega je 188.072,74 eura ili 78,21 posto financirano sredstvima Europske unije, a preostali dio od 52.398,74 eura ili 21,79 posto sredstvima prijavitelja i partnera.

- Osim što je potaknuo interakciju između dvije ključne skupine u područjima zapošljavanja – visokoobrazovanih mladih osoba i poduzetnika – projekt je svojim rezultatima ukazao i na značajan interes za ovu vrstu programa, najviše među mladima i potencijalnim startup poduzetnicima. Nakon 30 sudionika koji su se kao nezaposleni uključili u ovaj projekt, 22 njih izlazi kao zaposleni ljudi, a preostalih osam uvjerena sam da će u skoroj budućnosti naći zaposlenje. Stekli smo jedno uvodno iskustvo i nadam se da ćemo u budućnosti imati još više projekata - poručila je voditeljica projekta Ines Čevapović.

Gradu Požegi kao nositelju projekta u ime partnera Velike Gorice zahvalio je Domagoj Iličić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Grada Velike Gorice.

- Iako je ovaj projekt u završnoj fazi, iskreno se nadam da će “Menadžeri poslovnog razvoja” doživjeti i svoju drugu fazu s obzirom da se u praksi pokazao kao vrlo koristan i uspješan, kako za same poduzetnike tako i za sudionike projekta koji su po meni najveća vrijednost i dobitak ovoga projekta. Pozivam vas na daljnju suradnju u projektima i iskreno se nadam da je ovo samo jedan u nizu projekata koje ćemo zajedničkim snagama uspješno realizirati - rekao je Iličić.

Na uspješnoj suradnji zahvalila se i predstavnica Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije Kristina Božić Čerkez. Polaznicima tečaja na kraju su dodijeljene potvrde za sudjelovanju na projektu. (Grad Požega)