Požega: Počela gradnja novog dječjeg vrtića, otvorenje u svibnju

Gradonačelnik Vedran Neferović obišao je danas gradilište novoga dječjeg vrtića na Prauljama koji bi svoja vrata požeškim mališanima trebao otvoriti u svibnju. Vrtić koji će zadovoljiti sve potrebe i standarde vrijedan je gotovo 12 milijuna kuna, a njegovom izgradnjom povećat će se kapacitet vrtićkog smještaja za djecu. Novi će se vrtić prostirati na oko 3.000 četvornih metara površine. Imat će 5 vrtićkih i 5 jasličkih jedinica, od kojih svaka grupa može imati 20 do maksimalno 25 djece, a jaslička do 15-ero, što znači da će vrtić moći primiti ukupno do 200 djece. Zgrada će biti prizemna, a predviđa i prostorije za upravu te gospodarski dio s kuhinjom i blagovaonicom.

- Pokazalo se da su investicije u vrtiće izuzetno skupe, a mi kao Grad nismo mogli povući sredstva iz europskih fondova. Na temelju iskustva drugih gradova odlučili smo se za modularnu gradnju koja je gotovo 40% jeftinija u odnosu na ono što smo imali putem prvog javnog poziva kada smo razmišljali o klasičnoj gradnji. Osim vrtića, plan je da se Zelena ulica produži, a spojit će se i izlaz prema Ulici Pavla Radića te neće doći do zagušenja u pristupu vrtiću jer će biti omogućen pristup iz više pravaca – rekao je gradonačelnik Neferović.

Svoje zadovoljstvo gradnjom novoga vrtića iskazala je i ravnateljica Gradskog vrtića Požega Sanda Lukić.

- Trenutno u vrtiću Pod gradom imamo pune kapacitete, a zgrada je u lošem stanju. Dugi niz godina čekamo novi vrtić i napokon smo dočekali da nam djeca idu u novi, moderan vrtić koji će biti prilagođen svim pedagoškim standardima – poručila je ravnateljica. (Grad Požega)