Požega: Radovi na Trgu sv. Terezije bit će gotovi do 15. listopada

Radovi na Trgu sv. Terezije napreduju prema planu, a danas ih je obišao i gradonačelnik Vedran Neferović. U tijeku su radovi na postavljanju kocki na plohu trga, a paralelno s njegovim uređenjem traje i obnova i ličenje pročelja na katedrali, zgradi Župnog dvora i susjednoj Dvorani sv. Terezije.

- Osobno sam zadovoljan što u posljednjoj godini mandata uređujemo ovaj prostor i što će grad konačno dobiti jedan reprezentativan trg. Dok se mnogi bave špekulacijama o rušenju, mogu im samo poručiti da ću do zadnjega dana svoga mandata graditi i raditi za Požegu kako bi ona bila uređena i doista po mjeri naših stanovnika. Ovo je najbolji dokaz da se itekako vodi računa o razvoju grada – poručio je prilikom obilaska radova gradonačelnik Neferović.

Podsjetimo, radovi na uređenju Trga sv. Terezije trebali bi biti okončani do 15. listopada, a njihova je vrijednost 8 milijuna kuna. Novi trg imat će fontanu s LED rasvjetom koja može mijenjati boje u ritmu glazbe u fontani i pratiti efekte igre svjetla i visine mlaza fontane. Također, nakon uređenja trg će biti zatvoren za promet. (Grad Požega)