Požega: U 2018. stipendije za 40 učenika i studenata, izdvojeno 400 tisuća kuna

Temeljem odluke Povjerenstva za dodjelu stipendija, Grad Požega u 2018. godini dodijelit će ukupno 40 stipendija i to 35 studentskih te 5 učeničkih stipendija. Za tu je namjenu u proračunu Grada Požege planirano 400.000 kuna. Na svečanosti u Gradskoj vijećnici stipendije je primilo 18 studenata i 3 učenika, koji gradski stipendisti postaju od 1. siječnja iduće godine.

- Vi ste budućnost Požege i oni na koje najviše računamo. Potrudit ćemo da stipendije kroz godine postanu veće, ali vama prije svega hvala što ste izvrsni. Danas su ovdje najbolje Požežanke i Požežani, oni koji su uistinu svojim radom i marljivošću dokazali da se može puno. Čast mi je završiti kalendarsku godinu u vašem društvu- kazao je među ostalim požeški gradonačelnik Darko Puljašić, uručujući ugovore o stipendijama novim gradskim stipendistima.

Podsjetimo, unazad četiri godine Grad je povećao iznos pojedinačne studentske stipendije sa 750 na 850 kuna po studentu, koliko i danas mjesečno dobivaju požeški stipendisti, uvevši i stipendiranje darovitih učenika srednjoškolaca s 400 kuna mjesečno.

(Pozega.hr)