Požega: Završeni radovi na energetskoj obnovi škole u Vidovcima

Završeni su radovi na energetskoj obnovi područne škole Vidovci, OŠ Antuna Kanižlića koji su započeli početkom rujna ove godine. U sklopu obnove uređena je fasada, postavljena nova stolarija te izolirano krovište. Radove su financirali Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu 397.950,00 kuna bez PDV-a.

- Nakon što smo prošle godine riješili OŠ Dobriša Cesarića još jedan školski objekt u Požegi je uređen. Zadovoljan sam što doista sva djeca na području grada, bez obzira radi li se o područnoj ili matičnoj školi, imaju kvalitetan objekt u kojemu borave – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović koji je danas posjetio školu.

Radove je izvela tvrtka Projekt inženjering.

- Objekt smo uspjeli završiti prije Nove godine i zimskih uvjeta, prije tri mjeseca smo ugradili izolaciju tako da smo već dobili povratnu informaciju od samih korisnika koji su rekli da imaju najmanje 50% uštede. Nakon toga smo ugradili stolariju i nadamo se da će korisnici biti sretni jer je objekt stvarno ispao odličan. Drago mi je što smo preko fondova uspjeli urediti ovu školu ovdje - rekao je Igor Starčević ispred izvođača radova. (Grad Požega)