Pranić ukida uranilovku: Najboljima dvostruka plaća, lijenčinama otkaz!

Djelatnike će se jednom godišnje ocjenjivati prema stručnosti, kreativnosti, samostalnosti, proaktivnosti, kvaliteti i opsegu obavljenog posla, poštivanju rokova i radnog vremena, te odnosu prema suradnicima i strankama. Za svaki od ovih kriterija zaposlenik može dobiti od 1 do 5 bodova, a plaća će ovisiti o zbroju

Nakon Daria Hrebaka, koji je nedavno u Bjelovaru uveo stimulacije na plaću za najefikasnije i najbolje zaposlenike gradske uprave, uranilovku ukida i vrgorački gradonačelnik Ante Pranić.

Pranić i njegov tim izradili su novi Pravilnik o ocjenjivanju službenika i namještenika temeljem kojega će plaće najboljim zaposlenicima moći čak i dvostruko rasti, ali je – za one koji ne budu ispunjavali svoje radne zadatke, omogućen i otkaz.

Naime, novi sistem rada u vrgoračkoj gradskoj upravi funkcionirat će tako da će pročelnik Jedinstvenog odjela ocjenjivati djelatnike prema stručnosti, kreativnosti, samostalnosti, proaktivnosti, kvaliteti i opsegu obavljenog posla, poštivanju rokova i radnog vremena, te odnosu prema suradnicima i strankama. Za svaki od ovih kriterija zaposlenik može dobiti od 1 do 5 bodova, a o zbroju će ovisiti plaća djelatnika. Ocjenjivanje će se provoditi jednom godišnje, a bit će mu podvrgnuti i direktori gradskih tvrtki koji će, ne budu li dobro radili moći biti razriješeni, najavljuje gradonačelnik Pranić.

Mogućnost ocjenjivanja zaposlenika predviđen je i Zakonom o državnim službenicima i namještenicima, no u Vrgorcu su to povezali i sa izvršenjem proračuna. Pa će tako, primjerice, referent koji je zadužen za naplatu komunalnog doprinosa biti ocijenjen prema postotku naplate. Negativne ocjene dobivat će, pak, oni koji pokazuju neodgovornost i nesammostalnost i ne poštuju rokove ni radno vrijeme.

Građanima će, pak, biti posebno zanimljivo to što će i oni sami moći ocjenjivati rad djelatnika gradske uprave, ali i samog gradonačelnika, njegovog zamjenika i direktore javnih poduzeća i ustanova. Na ulazu u gradsku upravu bit će postavljen stol s anketnim listićem kojeg će posjetitelji moći ispuniti i odgovoriti na par pitanja koja se odnose na rad u gradskoj upravi. Ova anketa neće izravno utjecati na ocjenu djelatnika, ali će gradonačelniku dati koristan 'feedback' o tome kako građani doživljavaju rad njegove gradske uprave.

'Cilj donošenja Pravinika je uvođenje sustava ocjenjivanja radi stvaranja još efikasnije gradske uprave. Želimo povećati efikasnost gradske uprave, a sukladno radu djelatnika dolazit će do nagrađivanja ili kažnjavanja. Nadam se da ćemo nakon prvog ocjenjivanja na kraju ove godine trebati povećati plaće, a ne kažnjavati jer težimo prema efikasnijoj gradskoj upravi', kaže nam gradonačelnik Pranić. (gradonačelnik.hr)

Ante Pranić, vrgorac