Preko dvjesto nogometaša na pripremama u Umagu

U ovom zimskom periodu, prije početka drugog dijela natjecateljske sezone, na pripremama u Umagu boravi 200-tinjak nogometaša iz inozemstva, uglavnom iz redova prvih i drugih liga. Osim što na 11 umaških terena trenutno treniraju vrhunski nogometaši, što daje dodatnu vrijednost Umagu kao gradu sporta, boravak ovih sportaša te svih ekipa koje stižu i u skoroj budućnosti, bitno utječu i na turističke rezultate u predsezoni, javljaju iz Grada Umaga.

Kako saznajemo od organizatora nogometnih priprema Timoteja Krajnca iz agencije specijalizirane za sportski turizam „B4 sport camps“, trenutno se u Umagu nalaze tri prvoligaške seniorske nogometne ekipe iz Slovenije, i to iz Domžala, Celja te Krška. Iz Austrije su ovdje na pripremama seniori drugoligaši iz ekipe  SV Horn te U16 ekipa iz Salzburga. Osim nogometaša, u ovom periodu se u Umagu odvija i priprema nogometnih sudaca. Čak 50 najboljih sudaca iz Poljske u 9 dana sudit će na 20 utakmica. Ujedno, sudjelovat će i na teorijskom dijelu edukacije.  

U narednom periodu u Umag na pripreme dolazi i jedan prvoligaški klub iz Češke, jedan iz Mađarske, a za 4 tjedana u Umag stiže i drugoligaška ekipa iz daleke Kine.

Sve su ekipe izrazile veliko zadovoljstvo uvjetima koje nudi Umag za kvalitetno odrađivanje zimskih priprema, od visoke kvalitete nogometnih terena, do dobrog smještaja i ugodne umaške sredine uopće.

Organizacijom ovakvih nogometnih priprema, Umag nastavlja s razvojem proizvoda Turističke zajednice grada Umaga, koja u ovom segmentu u pred i posezoni bilježi svake godine sve bolje rezultate. Ujedno, ugošćavanjem kvalitetnih nogometnih klubova, Umag iz godine u godinu potvrđuje status grada sporta te destinacije stvorene „po mjeri“ svakog sportaša. (Grad Umag)