Projekt Strukovne škole Vukovar najbolji u Hrvatskoj

Strukovna škola Vukovar sudjelovala je na nagradnom natječaju „Inovativan budi – turizam ti posao nudi" koji je organiziralo Ministarstvo turizma u sklopu Dana poslova u turizmu, a koji je bio namijenjen srednjim ugostiteljsko-turističkim školama i visokim učilištima s programima iz područja turizma i ugostiteljstva. Cilj je natječaja bila promocija ugostiteljskih i turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog resora koji pruža mogućnost zapošljavanja, a mogli su se prijaviti projekti s temama poticanja mladih na obrazovanje za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu te povezivanje obrazovnih institucija i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu.
Strukovna škola Vukovar na ovome je natječaju svojim projektom pod nazivom „Rezerviraj uspješnu karijeru" osvojila prvu nagradu – 25.000.00 kn s namjerom studijskog posjeta kulinarskom centru u Baskiji," rekla je Sara Belec mentorica Vuturisti tima objašnjavajući kako projekt obuhvaća izradu promotivnog videa svih strukovnih zanimanja obrazovnog sektora Ugostiteljstvo i turizam u 2D i 3D obliku u svrhu prezentacije ugostiteljskih zanimanja u osnovnim školama, izradu brošura i tematskog štanda na sajmovima.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je pobjednički tim – Vuturisti te im čestitao na osvojenoj nagradi.
„Na razini grada Vukovara turizam doživljava ekspanziju tako da je ideja za koju je ovaj mladi tim nagrađen dokaz upravo aktivaciji turističke djelatnosti u našem gradu. Naravno, u promociji Vukovara, ali i turističko-ugostiteljskih zanimanja, ovaj nagrađeni projekt ima veliki značaj," rekao je gradonačelnik Penava.
Projekt je rezultat uspješne suradnje učenica trećeg razreda usmjerenja turističko hotelijerski komercijalist Mirte Magoč, Kristine Koh i Sandre Radić s mentoricom Sarom Belec. Osim tima Vuturisti, koji je nositelj osvojene nagrade, u izradi i provođenju prijave na javni natječaj su sudjelovali i nastavnice Branka Škarica, Tajana Matanović i Biljana Hečimović-Apčag te tajnik škole David Vlajčić.

Inače, što se turističkih brojki u Vukovaru tiče, gradonačelnik Penava održao je posebnu konferenciju za novinare na kojoj je iznio pozitivne trendove.

Na području cijele Vukovarsko-srijemske županije u 2017. godini ostvareni su rekordni turistički podaci s 30,17 posto više dolazaka i 36,23 posto više noćenja u odnosu na 2016., a najviše noćenja 70.621 odnosno 46,63 posto ostvareno je u Vukovaru. Ove brojke prati i privatni sektor te je tako u protekloj godini otvoreno osam novih smještajnih objekata s ukupno 188 ležaja.
„Sukladno podacima eVisitora u prošloj je godini broj noćenja u Vukovaru iznosio 70.621 što je povećanje od 23.117 u odnosu na 2016. godinu, kada je brojka noćenja iznosila 47.504.
Porast bilježimo i u broju dolazaka. U 2017. godini ta brojka iznosi 47.894, što je porast od 12.932 dolaska u odnosu na godinu ranije, kada je u Vukovar došlo 34.917 osoba," iznio je gradonačelnik Penava. (Grad Vukovar)