Prva punionica za e-vozila i u Križevcima

U utorak 02.08 svečano je u rad puštena  prva ELEN punionica za vozila na električni pogon na području Grada Križevaca čime se Grad pridružio nekolicini gradova orijentiranih prema razvoju elektromobilnosti kao prijevoznom modelu koji će doprinijeti razvoju križevačkog područja.

Punionica se nalazi u Istarskoj ulici, na parkiralištu Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci. Postavljena je temeljem tripartitnog Ugovora  o izgradnji infrastrukture za punjenje elektromotornih vozila između Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci, Grada Križevaca i Hrvatske elektroprivrede d.d. Zagreb.

U ime ugovornih partnera otvorenju je prisustvovao Ivan Šafran upravitelj HEP pogona Križevci, Goran Gregurek direktor Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci, Ljiljana Stojsavljević-Križan savjetnica za energetsku učinkovitost i zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović koji je zajedno sa članom HEP-ovog tima za e-mobilnost Domagojem Puzakom pustio punionicu u trajni rad čime su Križevci postali petnaesti grad od ukupno dvadeset tri grada diljem Hrvatske koji su iskazali potporu ovakvoj tehnologiji. Zamjenik Katanović kazao je kako je ovo samo jedna od javnih politika kojom Grad podupire zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a skoro otvaranje Tehnološkog parka i razvojnog centra zasigurno će dodatno pridonijeti ekspanziji e-mobilnosti. (Grad Križevci)