Prvi odjeli pulske bolnice počinju raditi krajem godine

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić danas su, u pratnji ravnateljice OB Pula doc. dr. sc. Irenom Hrstić obišli gradilište nove bolnice. Kako su župan i gradonačelnik imali prilike vidjeti, zgrada Dijagnostike je u najnaprednijoj fazi uređenja, a trebala bi biti u punoj funkciji te puštena u rad do kraja godine.

Prema riječima ravnateljice Hrstić, pri završetku Dijagnostike na stare lokacije će se vratiti Odjel za radiološku dijagnostiku, Odjel za laboratorijsku dijagnostiku te Nuklearna medicina. Župan Flego i gradonačelnik Miletić potom su obišli prostore Objekta 1 te pogledali fasadu s južne strane spomenute zgrade. U Objektu 1 bit će smještena poliklinika, jednodnevna bolnica i kirurgija, kao i operacijske sale, Anesteziologija, Hitni trakt i sve kirurške struke. Radovi na potonjem trebali bi biti okončani do ljeta 2018. godine, te bi tada trebala započeti adaptacija postojećeg rodilišta, koja će trajati oko godinu dana.

Pri završetku obilaska župan Flego izrazio je zadovoljstvo napretkom na novoj bolnici, kao i dinamikom radova. „Nova će bolnica biti kvalitetna, što nam je od presudne važnosti kako bi građani sutra imali modernu i funkcionalnu bolnicu. Drago mi je što će već koncem godine biti pušteni u rad prvi odjeli“, kazao je istarski župan.

Viđenim je bio zadovoljan i pulski gradonačelnik koji je naglasio kako dnevno na gradilištu radi preko sto radnika te se napredak itekako vidi. Do sada je utrošeno 170 milijuna kuna iz kredita za gradnju, usluge stručnog nadzora i dio opreme.(Grad Pula)