Prvi put u povijesti Pula premašila brojku od dva milijuna noćenja!

Grad Pula ove godine ruši apsolutne sve rekorde noćenja i posjećenosti pa je tako do današnjeg dana Pulu posjetilo čak 16 posto više turista nego prošle godine, a istodobno je ostvareno 18 posto više noćenja. Da je Pula postala priznata turistička destinacija, govori i podatak da je Pula prvi put u povijesti zabilježila brojku od dva milijuna posjetitelja.

„Želim se zahvaliti svima u turističkom sektoru i svim našim sugrađanima koji su doprinijeli ovim sjajnim rezultatima. Kao grad, postavili smo si visoke ciljeve koje nastojimo postići, a trudit ćemo se i dalje našu Pulu afirmirati kao značajnu destinaciju na turističkoj karti svijeta na zadovoljstvo svih građana i brojnih turista“, komentirao je ovogodišnje turističke rezultate zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek na današnjoj konferenciji za novinare.

Direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj izrazila je zadovoljstvo ostvarenim brojkama te je dodala kako su sva značajnija tržišta odakle gosti dolaze u Pulu zabilježila porast. „Tu prednjače gosti iz Njemačke, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Austrije, a potom slijede posjetitelji iz Slovenije, Poljske i Hrvatske. Prema kapacitetima, hoteli bilježe povećanje noćenja kao i kampovi, hosteli i objekti u domaćinstvu. Opredijelili smo se za promociju kvalitetnih manifestacija koje se događaju u Puli što je doprinijelo ovim rezultatima i zbog čega je Pula ove godine među tri finalista za najbolju „city break“ destinaciju godine“, komentirala je direktorica TZ-a i kazala kako će se pobjednik proglasiti na ovogodišnjim Danima turizma krajem mjeseca.

 A da je Pula rekorder po broju održanih manifestacija na Jadranu potvrdila je i pročelnica za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber. „U Puli se na godišnjoj razini održi preko tisuću različitih manifestacija i upravo su manifestacije postale razlog dolaska gostiju u naš grad. Našu pulsku Arenu godišnje posjeti oko 420 tisuća posjetitelja od čega polovicu posjeta bilježe upravo manifestacije koje se u Areni održavaju,“ kazala je Kamber i dodala kako bez sinergije svih uključenih strana, rezultati ne bi bili rekordni.

Predsjednik uprave najvećeg hrvatskog touroperatora Uniline-a Boris Žgomba napomenuo je kako sinergija daje rezultate te je vjerovanja da će do kraja godine turističke brojke biti još i bolje. U ime Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pule okupljenima se obratila Petra Šebelić Uravić koja je dodala kako kreativni poduzetnici predstavljaju veliki potencijal te kako će im komora biti uvijek na usluzi. Ester Jurinović iz pulskog Udruženja obrtnika čestitala je svima na rezultatima i konstatirala kako turizam pokreće cjelokupno gospodarstvo.

Povodom povijesne brojke od dva milijuna ostvarenih noćenja , Turistička zajednica Grada Pule i Grad Pula organiziraju proslavu pod nazivom „Pula plus 2 milijuna“ u znak zahvale svima koji su doprinijeli da Pula postigne ovaj sjajan rezultat. Proslava će se održati u subotu 7. listopada od 10,, do 13,00 sati. Na tržnici nastupa Trio Val, na trgu Portarata Pula Jazz Band, na Trgu Forum Ad Libitum e u Prolazu sv. Teodora DJ Teddy Lee. Na tržnici će se dijeliti baloni za najmlađe te prigodne slastice. (Grad Pula)