Pula: Građanima stižu brošure s najznačajnijim projektima u 2017.

Grad Pula je i ove godine pripremio novo izdanje dvojezične brošure s presjekom najznačajnijih projekata realiziranih u 2017. godini, koja će uskoro stići na 23 tisuće kućnih adresa diljem Pule. Kao i svake godine, brošura sadrži najvažnije informacije o projektima, programima i brojnim aktivnostima koje su obilježile proteklu godinu.

„Unatoč mnogobrojnim izazovima, uspjeli smo finalizirati ključne infrastrukturne projekte i pokrenuti nove investicije koje dodatno utječu na podizanje kvalitete života u Puli. Najznačajnija investicija svakako je novoizgrađeni Trg kralja Tomislava na Verudi na preko 8.500 četvornih metara koji je danas jedno od omiljenih okupljališta svih generacija. U samome je centru grada uređen De Villeov uspon prema Kaštelu te Prolaz sv. Teodora koji je naš grad dodatno otvorio i približio životu uz more. Prošlu su godinu obilježila i ulaganja u prometnice diljem grada, a kao najzahtjevniji projekt svakako se ističe proširenje zaobilaznicena četiri trake sa svom komunalnom opremom. Intenzivno se radilo i na izgradnji kompleksa javnog gradskog bazena koji će uskoro otvoriti svoja vrata i biti jednako dostupan svim građanima Pule, a uspješno napreduju i radovi na izgradnji nove Opće bolnice u Puli koja će biti jedna od najmodernijih i najopremljenijih bolnica u Hrvatskoj. Možemo zaključiti kako se u Puli aktivno radi i gradi, a naše će aktivnosti i u razdoblju pred nama biti usmjerene na razvoj infrastrukture koja je ključna za razvoj grada u cjelini“, istaknuo je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

U 2017. godini obnovljena su postojeća i izgrađena nova dječja i sportska igrališta.Kao jedna od važnijih investicija ističe se i plaža Hidrobaza u Štinjanu s novom suvremenom opremom, a važno je naglasiti kako je prošla turistička sezona za Pulu bila povijesna budući da je prvi put premašena brojka od čak dva milijuna noćenja.

Pula je i dalje među vodećim gradovima u Hrvatskoj po pitanju poduzetništva, a u posljednje vrijeme svjedočimo sve većoj poduzetničkoj aktivnosti pri čemu se ističe gradnja trgovačkog centra na stoji koji će osigurati nova radna mjesta. Vidljivi su pozitivni trendovi rasta i razvoja u Puli, a upravo to i jest uloga javne uprave – stvoriti čvrste temelje za pozitivnu i poticajnu poduzetničku klimu te poduzetnicima olakšati njihovo poslovanje. Kao grad s preko tisuću različitih manifestacija godišnje, Pula je i u 2017. godini zadržala poziciju jednog od vodećih gradova kulturnog stvaralaštva.

Kvaliteta života u gradu danas je na visokoj razini. U Puli nema liste čekanja za upis djece u dječje vrtiće, učenicima u svim osnovnim školama Grad financira produženi boravak kako bi pomogao zaposlenim roditeljima, a preko brojnih udruga sufinancira se i čitav niz izvannastavnih sportskih i kulturnih aktivnosti.

Brošura o realiziranim projektima 2017.

(pula.hr)