Grad Pula djeci zaposlenih u Uljaniku sufinancira udžbenika, a Grad Umag školski pribor

Kako bi se pomoglo zaposlenicima ULJANIK Grupe u ovoj neizvjesnoj i teškoj situaciji u kojoj im još nisu isplaćene plaće za mjesec srpanj, a brojni zaposlenici imaju djecu koja će za 10 dana sjesti u školske klupe, gradonačelnik grada Pule Boris Miletić donio je Odluku o subvencioniranju nabavke školskih udžbenika i školskog pribora za učenike osnovnih škola čiji je roditelj, skrbnik ili udomitelj zaposlenik ULJANIK Grupe.

Iznos subvencije bit će od 600,00 do 1.000,00 kuna ovisno o razredu osnovne škole koji se pohađa. Priznavanjem jednokratne novčane subvencije za nabavku udžbenika i školskog pribora učenicima Grad Pula pomoći će da se barem malo rasteretite roditelji, odnosno da korisnici ove mjere lakše prebrode ovo teško razdoblje u kojemu se nalaze.

Aktivno i konkretno se u ovu priču odlučio uključiti i Grad Umag, čiji je gradonačelnik Vili Bassanese odlučio da će Grad osigurati sredstva za nabavu školskog pribora za svu djecu Uljanikovih radnika koji pohađaju osnovnu školu.

Kada sagledamo situaciju u kojoj se radnici nalaze, riječ je o nadasve skromnoj gesti, ali koja može dijelom pomoći ljudima da svojoj obitelji osiguraju normalnu svakodnevicu. Svi smo mi Uljanik te, u okviru svojih mogućnosti, moramo bezuvjetno podržati radnike. Kao osoba koja obnaša funkciju čelnika jedinice lokalne samouprave, smatram da nam je primarna dužnost pomoći ljudima u nevolji. Stoga koristim priliku da pozovem Županiju, kao i sve istarske Gradove i Općine, da daju svoj doprinos.“ (gradonačelnik.hr)