Pula: Grad dodijelio 158 studentskih stipendija

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u Komunalnoj je palači zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović pulskim studentima dodijelio ugovore o stipendijama za akademsku godinu 2017./2018.

Prisutnim studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju gradonačelnik je čestitao na dosadašnjem uspjehu te im je zaželio da i dalje budu ustrajni i marljivi u nastavku svog školovanja. „Ulaganje u znanje je najisplatljivije ulaganje, a stjecanje novih saznanja i kompetencija ključno je za razvoj svakog pojedinca. Grad Pula kontinuirano prati potrebe i ulaže znatna sredstva u podizanje kvalitete obrazovnog sustava, a stipendije su svakako dodatni doprinos vašem akademskom razvoju“,  poručio je pulski gradonačelnik.

U akademskoj godini 2017./2018. Grad Pula dodijelio je ukupno 158 stipendija u iznosu od 500,00 kuna, za što je u Proračunu osigurano 600 tisuća kuna. Osim stipendija za izvrsnost, Grad Pula dodjeljuje i stipendije prema socijalnim kriterijima koje iznose 400,00 kuna za studente koji studiraju u Puli, odnosno 800,00 kuna za studente koji studiraju izvan Pule.

(Pula.hr)