Pula: Na Verudeli još jedna lokacija 'Bičikleta'

Na samom ulazu u turističko naselje Verudela postavljena je još jedna lokacija sustava električnih bicikli pod nazivom “Bičikleta”, a otvaranju lokacije i puštanju u pogon prvih bicikli prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

“Grad Pula potiče održivi razvoj uvođenjem alternativnih načina prijevoza podizanjem kvalitete usluge za sve građane, ali i sve veći broj posjetitelja. Današnji gradovi susreću s problemom gužvi i ovo je jedan primjer kako iskoristiti bicikle i na taj način smanjiti pritisak motornih vozila u samom centru grada. Pored toga, širenjem prihvatnih mjesta za bicikle dajemo dodatnu mogućnost svim našim sugrađanima i turistima. Podsjetit ću samo da je pored sustava električnih bicikli uspostavljena i prva punionica za električna vozila na Karolini, u svim autobusima javnog gradskog prijevoza uveden je besplatni internet, a s ciljem razvoja i unaprjeđenja cikloturističke infrastrukture uspostavit će se i „Pametna ruta 308“ koja će povezati centar grada s okolnim prirodnim očuvanim krajolicima”, kazao je pulski gradonačelnik i najavio daljnje širenje sustava “Bičikleta” na drugim lokacijama Pule.

Voditelj projekta Go2Bike tvrtke UTE d.o.o. koja je zaslužna za implementaciju projekta Denis Ivančić istaknuo je kako su električni bicikli građanima dostupni na već poznatim lokacijama - Giardini, Gradska tržnica Pula (pored restorana Markat - ex Sljeme) te na autobusnom kolodvoru, a otvaranjem četvrte lokacije na Verudeli sustav danas broji ukupno 18 bicikli i 24 postolja na području grada. Osim beskontaktnih kartica i jednodnevnog koda uveden je i sedmodnevni kod za korištenje bicikli. Tvrtka UTE d.o.o. Gradu Puli donirat će 10 mehaničkih bicikala potpuno opremljenih za korištenje u sustavu Bičikleta.

“Lokacija na Verudeli je sjajna i posebno je značajna u turističkom smislu budući da će dodatno podići kvaliteta boravka turista i obogatiti turističku ponudu Pule”, dodala je direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Stanica na Verudeli, kao i prethodne tri, sastoji se od šest postolja za električne bicikle i multifunkcijskog pilona koji se, osim u svrhu upravljanja stanicom, putem velikog zaslona osjetljivog na dodir može koristiti i u funkciji informiranja građana te posebno turista budući da se nalazi u turističkoj zoni. (Grad Pula)