Pula: Osigurana sredstva za gradnju gradskog bazena

U prostorijama pulske Komunalne palače u petak je potpisan ugovor o osiguranju sredstava za izgradnju javnog gradskog bazena u Puli. čime se cjelokupni projekt bliži samoj realizaciji. Nakon potpisivanja ugovora o osiguranju financijskih sredstava, uskoro bi se trebao potpisati i ugovor s izvođačem radova nakon čega će započeti i sami građevinski radovi.

„Ovim potpisivanjem ugovora pulski bazen postaje stvarnost. Izgradnja kompleksa javnog gradskog bazena od samog se početka provodi u suradnji s koordinacijom plivačkih klubova, sportskim udrugama i udrugama osoba s invaliditetom i drugim, a na našim redovitim koordinacijskim radnim sastancima pokušali smo maksimalno usuglasiti želje i potrebe s realnim mogućnostima izgradnje. Drago mi je da projekt ide svojim planiranom dinamikom i veselim se skorašnjem početku radova“, kazala je zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci.

Direktor Pula Sporta Ivan Glušac napomenuo kako je ugovor vrijedan 65 milijuna kuna od čega se 53,5 milijuna kuna odnosi na ukupnu investiciju izgradnje i opremanja kompleksa gradskog bazena dok će se ostatak iznosa iskoristiti za ostalu sportsku infrastrukturu. „Za 53,5 milijuna kuna izgradit će se i u potpunosti opremiti bazenski kompleks s ukupno tri bazena. Jedan vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, jedan multifunkcionalni bazen dimenzija 25x10 te bazen za najmlađe. Takav kompleks omogućit će održavanje plivačkih i vaterpolskih natjecanja čime će se dodatno podignuti kvaliteta vodenih sportova, a u kompleksu gradskog bazena moći će uživati i sve generacije naših sugrađanki i sugrađana kao i gosti našega grada i cijele Istre“, kazao je Glušac.

U ime Zagrebačke banke ugovor o osiguravanju sredstava za gradnju kompleksa pulskog bazena potpisao je direktor Regionalnog centra Istra Valter Šarić. „Riječ je o značajnom infrastrukturnom projektu za Pulu, a Zagrebačka banka je sukladno javnom nametanju osigurala vrlo kvalitetne uvjete i izvore financiranja. Riječ je o kunskom kreditu na 20 godina i gotovo da takvih izvora u bilancama banaka u Hrvatskoj nema. Radi se o plasiranju kapitala banke, a to dovoljno govori o značaju kojeg banka pridaje suradnji s Gradom Pulom i Pula Sportom. Također, kamatno opterećenje koje je vezano za trezorske zapise Ministarstva financija RH u trenutku potpisivanja ovog ugovora iznosi 2,18 posto“, pojasnio je Šarić. (Grad Pula)