Zračna luka Pula spremna za turističku sezonu

U pulskoj zračnoj luci otvorena je rekonstruirana uzletno sletna staze koja spremno dočekuje nadolazeću turističku sezonu. Staza je sagrađena 1954. godine, a posljednja rekonstrukcija izvršena je 1972. godine. Radovi su započeli sredinom siječnja ove godine, a sanirana je kompletna uzletno sletna staza s okretištem u ukupnoj površini od preko 130 tisuća četvornih metara. Na sanaciju je utrošeno ukupno 35 tisuća tona asfalta u dva sloja.  

„Ovo je važan infrastrukturni projekt i drago mi je da je zračna luka krenula u ovu investiciju i napravila značajan iskorak. Ne smijemo zaboraviti činjenicu da smo imali vrlo značajno rusko tržište koje je zbog uvođenja viza opalo, no neovisno o tome na drugim smo destinacijama postigli značajan rast čemu treba zahvaliti vodstvu zračne luke i cijelom turističkom okruženju. Vjerujem kako je pred nama još jedna uspješna turistička sezona“, istaknuo je prilikom otvaranja staze pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Direktor pulske zračne luke Svemir Radmilo istaknuo je kako je lani ostvaren rekordan promet u pulskoj zračnoj luci te kako se ove godine procjenjuje da će putnika biti više od 600 tisuća

Zadovoljstvo okončanim radovima izrazio je i istarski župan Valter Flego koji je među ostalim istaknuo kako će zračna luka, kao jedan od najvažnijih infrastrukturnih resursa Istre dodatno doprinijeti još boljim brojkama istarskog turizma i produženju turističke sezone. Okončanju radova prisustvovao je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Direktor pulske zračne luke Svemir Radmilo istaknuo je kako je lani ostvaren rekordan promet u pulskoj zračnoj luci te kako se ove godine procjenjuje da će putnika biti više od 600 tisuća. U pulskoj zračnoj luci očekuju i 8 novih destinacija. Obnovljena staza najveća je investicija u zadnjih 25 godina u Zračnoj luci koja ove godine slavi 50 godina od otvaranja za civilni zračni promet. (Grad Pula)