Pula: U prvih devet mjeseci ostvareno 18 posto više noćenja nego lani

U pulskoj Komunalnoj palači danas je održana Skupština Turističke zajednice Grada Pule na kojoj su predstavljeni ostvareni turistički rezultati za protekli period te je usvojen Program aktivnosti i financijskog plana a 2018. godinu.

Prema iznesenom izvješću o radu, u prvih 9 mjeseci ove godine u usporedbi s istim razdobljem 216. godine u Puli je ostvareno 18 posto više noćenja, dok je na području cijele Istre za isti period zabilježeno 10 posto više noćenja.

Iza nas je još jedna uspješna turistička sezona koja će za Pulu biti povijesna budući smo po prvi put prešli brojku od 2 milijuna noćenja. Želim se zahvaliti svim našim sugrađanima i svima u turističkom sektoru koji su svojim adom doprinijeli odličnim rezultatima“, istaknuo je predsjednik Turističke zajednice Grada Pule Boris Miletić.

Do 30. rujna ove godine u Puli je ostvareno 1.993.579 noćenja te se procjenjuje da će se do kraja godine ostvariti 2.100.000 noćenja. Direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj kazala je kako su ukupni prihodi Turističke zajednice veći za 22 posto od planiranih, a razlog leži u činjenici da su porasli prihodi od boravišne pristojbe te prihodi od turističke članarine.

U 2018. godini planira se i dalje raditi na novim proizvodima Pule te i dalje sudjelovati u Strateškom marketing planu Istre u zajedničkoj promociji Istre i Pule“, kazala je direktorica Turističke zajednice obrazlažući Program aktivnosti i financijski plan za iduću godinu koju su članovi Skupštine jednoglasno prihvatili.

Danas je održana i Izborna skupština Turističke zajednice Grada Pule za izbor članova Turističkog vijeća i Nadzornog odbora te predstavnika u Skupštini TZ-a Istarske županije. (Grad Pula)