Pulski festival svjetlosti proglašen najboljom manifestacijom u Hrvatskoj

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je direktora i dio organizacijskog tima Festivala Visualia koji je proteklog tjedna proglašen najboljim kulturnim eventom i koji je osvojio počasnu nagradu za najbolju manifestaciju 2016. godine u Hrvatskoj.

„Visualia festival danas je prepoznat na razini cijele Europe i jača imidž grada Pule te postaje razlog dolaska sve većeg broja posjetitelja u naš grad. Čestitam svima koji su zaslužni za ovo vrijedno priznanje, svim marljivim entuzijastima u Udruzi Sonitus koji zaista rade sjajan posao i hvala im na tome“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Direktor Visualia Festivala Marko Bolković zahvalio je na podršci Gradu, pulskoj Turističkoj zajednici Pule i svima ostalima koji su od samog početka prepoznali značaj ove vrijedne manifestacije dodavši kako je Visualia ove godine stigla do svog petog izdanja te će uskoro biti poznat ovogodišnji program.

Pročelnik Ureda Grada Aleksandra Matić podsjetio je na projekt 360º 3D mapping za čiju je realizaciju bilo potrebno obnoviti pročelja zgrada na Trgu Forum, a Ministarstvo turizma temeljem Programa Fonda za razvoj turizma 2104. godine za tu je namjenu osiguralo iznos od 1,5 milijuna kuna.

Prijemu su nazočile i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule i direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj koje su se pridružile čestitkama.

Dodjela ovih prestižnih nagrada održana u zagrebačkom Plaza Event Centru u sklopu RSVP Event Festivala koji je u dva dana ugostio više od petsto stručnjaka i predstavnika industrija povezanih s organizacijom događaja, a međunarodni stručni žiri pulski je festival svjetla među 102 prijavljena događaja proglasio najboljim u Hrvatskoj zahvaljujući inovativnosti, kreativnosti i učinku koje festival primjenjuje. (Grad Pula)