'Putnički detektiv' u Dubrovniku: Peter Greenberg glavni govornik na konferenciji o cruise turizmu

Uz CBS-ovog novinara i višestrukog dobitnika nagrade Emmy, o prilikama i izazovima cruise turizma na konferenciji koja će se održati u sklopu četvrtog Festivala turizma i strategije, od 7. do 10. studenoga u Dubrovniku, govorit će i čelni ljudi međunarodnih asocijacija cruise turizma

Dubrovnik će, od 7. do 10. studenog 2018., biti domaćin četvrtog po redu Festivala turizma i strategije. Ove godine glavna tema je cruise turizam, a riječ je o zajedničkom projektu u organizaciji Grada Dubrovnika i francuskog grada prijatelja Rueil Malmaisona.

Strateško upravljanje gostima i posjetiteljima problematika je kojoj Grad Dubrovnik pridaje veliku pažnju, a ovogodišnji Festival turizma i strategije fokusirat će se upravo ne teme prilika i izazova s kojima se svakodnevno susreću destinacije koje primaju posjetitelje s brodova na kružnim putovanjima. Za konferencijski dio Festivala odabrana je zato aktualna tema ''Kružna putovanja i gradovi – prilike i izazovi'', upravo zbog važnosti turizma kružnih putovanja u europskim destinacijama, među kojima jedno od vodećih mjesta zauzima i Dubrovnik. Poželjna turistička odredišta, naime, suočavaju se s velikim izazovima, prvenstveno kada je riječ o rastu broja posjetitelja, te iznalaze nove načine kako se s njma suočiti. Grad Dubrovnik ovaj problem počeo je rješavati kroz svoj program 'Respect the City', u kojem je, u nizu ostalih mjera kojima želi dubrovački turizam učiniti održivim i zadržati kvalitetu ponude, ograničio broj dnevnih uplovljavanja kruzera.

O ovim temama na konferenciji će govoriti brojni sudionici, predstavnici mediteranskih destinacija i luka kao i ugledni predstavnici međunarodnih asocijacija cruise turizma, cruise kompanija te znanstvenici. Među najavljenim govornicima su Cindy D'Aoust predsjednica CLIA organizacije (Cruise Lines International Association), Airam Díaz Pastor predsjednik Med Cruise asocijacije (The Association od Mediterranean Cruise Ports), Alberto Cappato, tajnik AIVP asocijacije (The Worldwide Network of Port Cities) ujedno direktor Luke Genova i Chris Windsor-Price (Marella Cruises Marine Operations Manager).

Kao glavni govornik očekuje se i CBS-ov novinar Peter Greenberg, višestruki dobitnik nagrade Emmy, istraživački novinar i reporter, prepoznat, uvaženi i izuzetno cijenjeni američki izvjestitelj. U turističkoj industriji poznat kao "Putnički detektiv", urednik je Turizma za CBS News i veliki poznavatelj turističkih tema.

Svoja iskustva, uz Dubrovnik, podijelit će i gradovi poput Venecije, Barcelone, Bruggea, Krfa, Kotora, ali i gradova u riječnom cruise turizmu poput Vukovara.

Uz konferencijski dio, četverodnevna manifestacija uključuje i nagrađivanje najboljih marketinških i promocijskih alata, pa će se tako dodijeliti nagrade za najbolje primjere marketinške kampanje, video materijala i tiskanog materijala ponude destinacija za brodove na kružnim putovanjima.

Bit će organizirana i događanja namijenjena široj publici, s posebnim naglaskom na mlade.

Susreti na ovom četvrtom Festivalu turizma i strategije u Dubrovniku omogućit će i daljnju suradnju sudionika, kao i realizaciju budućih zajedničkih projekata.

Prijave za sudjelovanje na konferenciji su u tijeku, a prijavu je moguće obaviti na linku: http://tourismandstrategy.com/hr/prijave/ Iz Grada poručuju kako treba požuriti jer broj mjesta je ograničen! (gradačelnik.hr)

dubrovnik, Peter Greenberg, cruise turizam, festivan turizma i strategije, respect the city