Reagiranje Petra Krmpotića na tekst objavljen na gradonačelnik.hr-u

Bivši gradonačelnik Gospića, predsjednik kluba vijećnika koalicijske liste HDZ-a, HSS-a i HSP AS-a u Gradskom vijeću Petar Krmpotić uputio je demanti na članak 'K. Starčević: Budu li me i dalje opstruirali, idemo na nove izbore na kojima ću osvojiti 70 posto glasova!'. Reagiranje prenosimo u cijelosti:

'U Vašem priopćenju pod nazivom „HDZ-ova većina odbila je ovaj prijedlog uz obrazloženje da će donijeti dodatno poskupljenje i nove troškove gradske administracije jer se njime predviđa osnivanje jednog novog Upravnog odjela pa bi se iz proračuna morala isplaćivati još jedna pročelnička plaća“, iznijeli ste netočne, neprovjerene i neutemeljene navode.

Nadalje, u Vašem priopćenju "Druga značajna promjena koju je većina u vijeću odbila bilo je uvođenje poslova izdavanja građevinskih i lokacijskih dozvola u djelokrugu rada Gradskog upravnog odjela za komunalnu djelatnost, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša. Te poslove sada obavlja Ličko-senjska županija.", također ste iznijeli netočne, neprovjerene i neutemeljene navode.

U povodu predmetnog članka objavljenog na vašoj web stranici od na istom mjestu i na isti način objavite slijedeći ispravak netočnih i neutemeljenih informacija.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića održanoj dana 25. listopada 2017. godine, od strane gradonačelnika bila je predložena Odluka o III izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu rada upravnih tijela Grada Gospića.

Na predmetnu Odluku od strane Kluba vijećnika Koalicijske liste HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE – HDZ, HRVATSKE SELJAČKE STRANKE – HSS, HRVATSKE STRANKE PRAVA DR. ANTE STARČEVIĆ – HSP AS podnesen je amandman na dio Odluke uz sljedeće obrazloženje: " Prijedlogom Odluke o III izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu rada upravnih tijela Grada Gospića dolazi do dodatnog nepotrebnog dijela reorganizacije u pogledu povećanja Gradskih upravnih odjela čime se sasvim suprotno ne postiže efikasnost već neefikasnost. Smatramo da ovakav tip reorganizacije vodi samo povećanju gradskog servisa i to na potpuno krivim mjestima. Iz predmetnog obrazloženja ne vidi se ni krajnji cilj dali dolazi do povećanja broja zaposlenih, što se iz ove Odluke smatra logičnim samom činjenicom ustrojavanjem novog Gradskog upravnog odjela."

Bitnim se posebno naglašava kako je protiv predmetne Odluke bila i većina gradonačelnikovih vijećnika čime je jasno daje do znanja o lošem prijedlogu načina predloženog ustroja.

Nadalje, predmetnom Odlukom predloženo je od strane gradonačelnika, točkom. 6. stavak. 3. dopuna u pogledu postojećeg Gradskog upravnog odjela za komunalnu djelatnost, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Odluke u pogledu mogućnosti izdavanja građevinskih i lokacijskih dozvola te drugih akata vezanih uz gradnju sukladno posebnim propisima, te provedbu dokumenata prostornog uređenja. Ovaj dio Odluke Gradsko vijeće Grada Gospića je i prihvatilo, uz obrazloženje da se predmetnom Izmjenom Odluke kasni nekoliko mjeseci te da su građani Grada Gospića time značajno oštećeni posebice oni koji su željeli riješiti stambeno pitanje subvencijama države, ali su zbog istoga ostali zakinuti nemarom jednog čovjeka, a da ne govorimo i o onima ostalima koji nisu mogli doći do potrebnog akta o građenju nekoliko mjeseci zbog nepripremljenog i nepromišljenog raskida suradnje s Ličko-senjskom županijom.'