Rekordno natjecanje - preko 2000 karataša iz 26 zemalja na Grand Prixu u Samoboru

U Samoboru danas počinje 26. po redu tradicionalni međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia, pod pokroviteljstvom Grada Samobora, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Samobora. U tri dana turnira na samoborskim tatamijima će nastupiti rekordnih 2081 natjecateljki i natjecatelja iz 236 klubova i nacionalnih selekcija iz 26 država (Hrvatska, Azerbajdžan, Bjelorusija, Bugarska, Rusija, Slovačka, Italija, Mađarska, Srbija, Rumunjska, Malta, Švedska, Slovenija, BiH, Njemačka, Francuska, Ukrajina, Austrija, Izrael, Latvija, Nizozemska, Kosovo, Češka, Makedonija, Danska, Poljska).
Ove godine po prvi puta se turnir održava u tri dana, tako da je petak predviđen za natjecanje kadetkinja i kadeta u borbama, subota za juniorke, juniore, mlađe seniorke i mlađe seniore u borbama te seniore open u borbama te seniorke i seniore u katama. Nedjelja je natjecateljski dan predviđen za nastup mlađih uzrasnih kategorija u katama i borbama te kadete, juniore, mlađe seniore i sportaše sa zdravstvenim poteškoćama u katama.
Ukupna brojka od 2081 prijave je daleko premašila očekivanja organizatora i predstavlja apsolutni rekord svih dosadašnjih turnira. Prošlogodišnji rekordni odaziv je bio 1800 natjecateljki i natjecatelja iz 23 države.
Radi tehničkih nemogućnosti (premale sportske dvorane) organizator je, nažalost, morao zatvoriti prijave 10 dana prije početka turnira. 
U najatraktivnijoj muškoj seniorskoj kategoriji, u kojoj se dodjeljuje bogat nagradni fond, prijavljeno je 52 natjecatelja, a među njima je i kompletna selekcija hrvatskih seniora koji konkuriraju za mjesto u nacionalnoj selekciji.
Svi prijavljeni u open kategoriji itekako ulijevaju povjerenje da se sa  sigurnošću mogu očekivati vrlo atraktivne i neizvjesne borbe.
Najbolji u otvorenoj kategoriji će otići kući s 2.000 EUR-a, drugoplasirani s 500 EUR-a i sedmodnevnim ljetovanjem u apartmanima Funda na Šolti, trećeplasirani s 500 EUR-a, dok će četvtoplasiranome pripasti 250 EUR-a.
Najatraktivniji natjecatelj finalnog dijela turnira će osvojiti još dodatnih 500 EUR-a nagrade organizatora.
Interesantan je podatak da je 60% medaljaša s prethodnog prvenstva Europe za kadete, juniore i mlađe seniore održanog na Cipru u veljači  sudjelovalo na 25. Grand Prixu Croatia (siječanj 2016.), što itekako govori u korist kvalitete ovog samoborskog turnira. Kadetima, juniorima i mlađim seniorima je ovaj turnir zadnja provjera pred prvenstvo Europe, koje se održava u Sofiji od 9. do 12. veljače 2017. godine.
Potrebno je svakako spomenuti da su u programu turnira petu godinu zaredom i sportaši s posebnim potrebama, koji će nastupiti u katama u nedjelju u 12,30 sati. (Grad Samobor)